AYŞEGÜL ÖZNUR PARLAK VE GÜMÜŞHANE TURİZMİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AYŞEGÜL ÖZNUR PARLAK VE GÜMÜŞHANE TURİZMİ

Giriş Tarihi: 04 Ağustos 2019 - 12:43

Son Güncelleme: 04 Ağustos 2019 - 12:43

Gümüşhane’de gelinlik satışı ve tasarımları yapan Gümüşhaneli girişimci Ayşegül Öznur Parlak çalışmalarıyla ilklere imza atmaya devam ediyor.

İlk defa 2018 yılında yaptığı tasarımla Gümüşhane’nin pestil ve kömesini gelinlikle birleştiren tasarımcı Ayşegül  Öznur Parlak son çalışması ile de Gümüşhane yaylalarının altın renkli sarı dağ çiçeğinin bizzat kendisini gelinlik giysiye  yerleştirerek moda ve tasarım dünyasına önemli bir imza atmış oldu.

Yeni tasarımını Gümüşhane Vali Yardımcımız Sayın Ali Arıkan’ın da davetli olduğu 3 Ağustos 2019 Cumartesi günü Gümüşhane merkez ilçe Yağmurdere  grup köylerinden Çorak Köyü’nün tarihî Taşköprü yaylasında organize edilen defile programında tanıtan Parlak, sarı dağ çiçeği ile bezenmiş gelinliği model mankenler üzerinde teşhir etti.

Bu yaptığı çalışmayla Ayşegül Öznur Hanım; Gümüşhane yaylalarını, yaylaların altın renkli çiçeğini ve Gümüşhane’nin turizm ögelerini tüm dünyaya tanıtmış oldu.

Tanıtım ve turizmin günümüzde geldiği noktayı ve farkındalığı Gümüşhane’de özgün çalışmaları, tasarımları ve cesaretiyle tek başına başaran bu girişimci Gümüşhaneli hemşerimizi tebrikten başka ne söylenebilir.

Çalışkan, cesaretli, kararlı ve ufku açık bu hemşerimiz Gümüşhane’ye de Türkiye’ye de örnek olmalı.

Bazen, bir gönül erinin ortaya çıkmasıyla bütün umutsuzluklar sona eriyor.

Turizmin gibi en sıcak paranın kaynağı olan bir sektörde Gümüşhane gibi  kültürel ve turistik değerlerin bol olduğu bir ilde çoğu kez  ve maalesef uzun seneler hep  el ovuşturup “Ne yapacağız, turisti Gümüşhane’ye nasıl çekeceğiz” diye serzenişte bulunmadık mı? Ve Halen de bu çaresizlik devam etmiyor mu?..

İşte; Gümüşhane’de kültür adına, turizm adına, girişimcilik adına ne yapılması gerektiğini Sayın Ayşegül Öznur Hanım herkese gösterdi…

Daha önceki yazılarımızda Gümüşhane’de kamu destekli ama, sivil yönetimli bir turizm derneği kurulsun dedik. Resmi yetkililere de çeşitli toplantılarda hep söyledik. Ama, henüz bir adım ilerleme olmadı. Bu teklimizde ısrar ediyoruz. Sivil inisiyatif mutlaka turizm tanıtımında yer almalı. Hem de aktif olarak yer almalı. Ama, bu yer alış kamunun katkısı ve desteği ile olursa yetki kargaşası yaşanmadan bu dernek güzel işler yapar. Bugün Ayşegül Hanım’ın yaptığı bu güzel çalışmaların belki yüzlercesini organize eder ve tanıtır.

Kültür, turizm, tanıtım ve girişimcilik mesai saati ile çalışanların işi değil. Bu iş gönül işi… Sevmek işi… Mesai dışında mesai harcama işi, fedakarlık işi…

Yine bu köşemizde Gümüşhane İl Genel Meclisi Binası’nın giriş kapısı yanında yer alan odanın 24 saat hizmet verecek turizm bürosu yapılmasını teklif etmiştik. Veya benzer bir yerin ama merkezde olacak  ve  yerli ve yabancı turistlerin ve vatandaşların düz ayak girebileceği bir yerin turizm bürosu olması gerektiğini yazdık. Ama, bu teklifimize karşı da hâlâ bir gelişme yaşanmadı.

Her gün binlerce kişinin gelip geçtiği şehrin en merkezi yerinde böyle bir turizm ofisi olsa idi, Ayşegül Öznur Hanım’ın Taşköprü yaylasında tanıttığı yayla çiçekli gelinlik bu ofiste herkesin göreceği bir şekilde sergilenebilirdi.

Ayşegül Hanım’ın tek başına yaptığı yerel motifli iki tasarım çalışması bile Gümüşhane’de kültür potansiyelinin de, turizm potansiyelinin de, girişimcilik potansiyelinin de var olduğunu gösteriyor.  Yeter ki yetkililer bu farkındalığı görüp, durumdan vaziyet çıkararak yol açsınlar…

Uzun lafın kısası iltifat marifete tabidir. Kim Gümüşhane için bir şeyler yaparsa biz onu tebrik ederiz. Sayın Ayşegül Öznur Parlak Hanım’ı bu yüzden tekrar tekrar tebrik ediyorum.

Eline, emeğine sağlık…

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER