BAKAN KURUM BAŞKAN ÇİMEN’İN DAVETLİSİ OLARAK GÜMÜŞHANE’YE GELİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAKAN KURUM BAŞKAN ÇİMEN’İN DAVETLİSİ OLARAK GÜMÜŞHANE’YE GELİYOR

Giriş Tarihi: 11 Haziran 2020 - 18:31

Son Güncelleme: 11 Haziran 2020 - 18:31

Rize ve Trabzon’a resmi ziyaret yapacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Belediye Başkanı Ercan Çimen’in daveti üzerine Pazar günü Gümüşhane’ye gelecek.

Resmi programı henüz netleşmeyen Bakan Kurum’un ziyareti ile ilgili olarak Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen şunları söyledi:

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ:

“Bugüne kadar hiçbir konuda talebimiz geri çevrilmedi. Sayın Bakanımız Murat KURUM Beyfendilerin bizlere gösterdiği teveccühe ve şehrimize gösterdiği ilgiye müteşekkiriz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlarımızdan her daim destek aldık. Şehrimize hizmet etmekte her zaman  desteklerini esirgemediler. Bugün Gümüşhanemizde yapacağımız köklü yatırımların temelleri atılmadan Bakanımızı ağırlayıp sunumlarımızı yapacağız ve desteklerini isteyeceğiz. Uzun yıllar boyunca şehrimizin nefes aldığı nokta olacak Millet Bahçesi Projemiz için kendilerine sunumumuzu yapacağız. Ön Onayın aldığımız projemizin kaynak desteğini de kendilerinden talep ettik. İnşallah hayırlı sonuçlar alacağız.”

VAHŞİ DEPOLAMAYA SON:

“Sayın Bakanımızdan talep ettiğimiz önemli hususlardan biri de TOKİ konutlarının bitmesi ve Devletimizin ilimize yaptığı büyük yatırımın ardından o çevrede yer alan Vahşi Depolama alanını kaldırmak için desteklerini aldık ve ihalesine çıkıyoruz. Artık Vahşi Depolama dönemi sona eriyor. Yine İllerbankamız ve Bakanlığımızın desteğiyle kurduğumuz Katı Atık ve Depolama Tesislerimiz de son hali verildi. İnşallah Bölgemizin en modern tesisi artık hizmetimizde olacak.”

ATIK TOPLAMA ALANINDA SON TEKNOLOJİYE GEÇECEĞİZ

“Butik ve Küçük şehrimizde sağlıklı yaşam için tüm adımları atıyoruz. Bahçecik Barajıyla su sorunu çözüleceği gibi atık ve çöp sorunlarına da son vereceğiz. Tesislerimiz hazır. Artık evlerimizden çöp alacak sisteme kadar projemizi yapıyoruz. Atıkların ayrıştırılmasına evlerimizden başlayacağız. Ülkemizde Hanımefendiler Emine Erdoğan büyük önemle teşvik ettiği ve takip ettiği bu sorunu şehrimizde de kendileri desteğiyle sıfır atık noktasına taşıyacağımıza inanıyorum.”

BAKANLIĞIMIZ EKİBİNE TEŞEKKÜR

“Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan ve her sorunumuzu bire bir dinleyen Başta Bakanlığımız müdürleri ve İllerbankası Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlerimiz olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Gerçekten İlimize hep olumlu baktılar ve hizmet etmemize yardımcı oldular. Ben Halkım adına tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ – 11.06.2020

image_print

HABERLER