BAKAN VARANK’IN GÜMÜŞHANE ZİYARETİNİN MEYVELERİ GELMEYE BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAKAN VARANK’IN GÜMÜŞHANE ZİYARETİNİN MEYVELERİ GELMEYE BAŞLADI

Giriş Tarihi: 20 Ocak 2020 - 10:58

Son Güncelleme: 20 Ocak 2020 - 11:01

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, geçtiğimiz hafta şehrimizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a Gümüşhane İş dünyasının taleplerine kayıtsız kalmayarak göstermiş olduğu yakın ilgi için teşekkür etti.

Bakan Varank’ın Gümüşhane temasları kapsamında şehrimizde gerçekleştirdiği istişare ve değerlendirme toplantısında Gümüşhaneli işadamları ve sektör temsilcilerinin sorunları ile yakından ilgilendiğini belirten Başkan Akçay; ‘Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve sektör temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleştirmiş olduğumuz toplantıda iş dünyamız yaşamış olduğu sorunları bakanımıza direkt iletme imkanı buldu. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde yine hazırlamış olduğumuz 10 maddelik dosyayı sayın bakanımıza sunarak, ilgili taleplerimizin karşılanması içinde kendisinden destek istedik.

Gerekli Çalışmaların Yapılacağı Sözünü Aldık

Hatta bu dosya içeriğini de değerli basın mensuplarımızla da paylaşarak şehrimizin ilgili taleplerimiz hakkında bilgi sahibi olmasını ve kamuoyu oluşmasını sağladık. Bu çalışmamız neticesinde değerli bakanımız taleplerimiz hakkında ilgili notları aldığını ve gerekli çalışmaların yapılacağını ve bizlere en kısa sürede geri dönüş yapılacağı bilgisini paylaşarak şehrimizden ayrılmışlardı. Sayın bakanımızın şehrimizden ayrılışının üzerinden kısa bir süre bile geçmeden bizlere yapılan olumlu geri dönüşler ve verilen güzel haberler hepimizi fazlasıyla mutlu etmiştir.

Organize Sanayi Bölgesi İmar Planımızın Tadilat Onayı verildi

Taleplerimiz arasında yer alan ve bakanlık onayı bekleyen Organize Sanayi Bölgemize yapılacak 23 yeni parsel ilavesi için yapılan ‘Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesi İmar Planı Tadilatı’   bakanımızın talimatları ile bekletilmeden onaylanarak gerekli işlemlerin yapıldığı bilgisi verildi.

KOSGEB Proje Değerlendirme Kurulu Hakkındaki Taleplerimiz Yerine Getirildi

Yine KOSGEB Proje Değerlendirme Kurulunun iki ayda bir olan toplanma süresinin kısaltılması talebimiz doğrultusunda gerekli çalışmaların yapıldığı ve Proje değerlendirme kurulunun ilgili başvuruların geldiği andan itibaren artık bekletilmeden toplanacağı haberi verildi. Bende bizlere verilen haberleri iş dünyamız ve sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bu güzel haberlerin iş dünyamız ve şehrimiz için önemli olduğu düşüncesindeyim. İlgili taleplerimizin anında dikkate alınarak çözüme kavuşturulması aşamasında hassasiyet gösteren başta değerli Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank olmak üzere değerli bakanlık temsilcilerine Gümüşhane İş dünyamız ve hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum.

‘Diğer Taleplerimizin de Takipçisi Olmaya Devam Edeceğiz’

Kısa vadede gerçekleştirilen taleplerimizin yerine getirilmesinin ardından zaman isteyen taleplerimizin de takipçisi olacağımızı belirterek, şehrimizin sorunlarına karşı her zaman duyarlı davranarak Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın ziyareti ile ilgili programımıza ve taleplerimize en güzel şekilde yer veren ve çalışmalarımızı destekleyen basın mensuplarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ’şeklinde konuştu.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI – 20.01.2020

image_print

HABERLER