Barolar Birliği’nin Yeni Başkanı Sağkan’a Gümüşhane AK Parti Ve MHP’den Sessiz Tepki - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Barolar Birliği’nin Yeni Başkanı Sağkan’a Gümüşhane AK Parti Ve MHP’den Sessiz Tepki

Giriş Tarihi: 07 Aralık 2021 - 10:06

Son Güncelleme: 07 Aralık 2021 - 10:23

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ HABERİ – 07.12.2021

5 Aralık 2021 Pazar günü yapılan seçimlerde Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) yeni başkanı Gümüşhaneli Av.Ramiz Erinç Sağkan oldu.

Başkan seçilmesi sonrası çeşitli kesimlerden Av.Erinç Sağkan’a tebrik mesajları yağarken, hemşehri başarısına karşı gösterdikleri ilgiyle tanınan Gümüşhane’de, siyasetçi ve belediye başkanlarının Şiranlı olan Av. Erinç Sağkan’ın başarısı karşısındaki sessizlikleri dikkat çekti.

Seçimi kazanan Şiranlı TBB Başkanı Av.Erinç Sağkan’a Gümüşhane’de AK Parti ve MHP gerekli ilgiyi göstermedi. Gümüşhane AK Parti Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş başta olmak üzere gerek AK Parti ve MHP il ve ilçe yetkililerinin, gerekse AK Parti ve MHP il, ilçe ve belde belediye başkanlarının hiçbirinin sosyal medya hesaplarından Gümüşhaneli yeni Barolar Birliği Başkanı Av.Ramiz Erinç Sağkan’ı tebrik etmediği görüldü.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ise yeni başkan Sağkan’ı sosyal medya hesabından tebrik ederek şunları yazdı: “Bütün zorlamalara, bizans oyunlarına ve çoklu baro saçmalığına rağmen; yandaş yağdanlığı seçimle devirerek Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilen değerli hemşerimiz Av. Erinç Sağkan ve ekibini canı gönülden tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

Bilindiği gibi, yeni Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Ankara Barosu Başkanı olduğu dönemde, hutbede kullandığı ifadeler nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan şikayetçi olmuş, ayrıca, Gezi Parkı Kalkışımı’nın yıl dönümünde yaptığı paylaşımlarla da yine kamuoyunun gündemine gelmişti.

Ankara Barosu başkanı iken kamuoyunun gündemine yansıyan bu tür davranışlarına tepki olarak mı, yoksa siyasi nedenlerle mi Sağkan’a Gümüşhaneli yetkililerden tebrik mesajları gitmediği merak ediliyor.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 07.12.2021

image_print

HABERLER