BAŞARI: BİRLİĞİN BİLEŞKESİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

2 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞARI: BİRLİĞİN BİLEŞKESİ

Giriş Tarihi: 19 Haziran 2019 - 23:15

Son Güncelleme: 19 Haziran 2019 - 23:15

İSA AKGÜL’ÜN YAZISI

İnsanların; yaşadıkları alemde bulunan varlıkların yaşam mücadelesinde kullandıkları metotları inceleyerek kendilerine ders çıkartmaları önemlidir. Kendisine verilen donanımları, çıkarttıkları derslerle analiz ederek harmanlayıp nefesli dünyasında uygulaması da faydalıdır. Zarar vermeyip, olumsuzluk içeren sonuçları aza indirgemektir.

Aciz, zayıf, her şeye gücü yetmeyen insanın, dengesini koruyarak değerli hedeflerine ulaşabilmesi ve hizmet edebilmesi için ekip çalışmasına önem vermelidir. Es geçmemelidir. Ferdi hizmet sınırlı olmasına rağmen, toplumsal hizmetlerin sınırı yoktur. Sınırsız hizmetlerin gerçekleşmesi ekip elemanlarının birliğine, beraberliğine, kaynaşmasına, aynı havayı solumasına, aynı niyeti taşımasına bağlıdır.

Üzerimize doğan güneşin renk ve ışınlarındaki güzelliklerin, bulunduğumuz zamana, mekana, kendi ruhlarımıza yansımasının kolay gerçekleşmesi; bir araya gelerek ekip çatısı altına giren fertlerin, paydalarda birlikteliğinin sağlanmasıyla orantılıdır. Doğan güneşin batması, kara bulutların üzerimizde dolaşarak olumsuz görüntülerin oluşmasına neden olur. Çünkü, birlik ve birlikteliğin olduğu yerde kuvvet bulunduğundan, zorluk bulunduğu yeri zorunlulukla terk etmek mecburiyetinde kalır. Zarar vermek isteyenin eli de boşta kalır. Boynunu büker, zarar veremeden çekip gider.

Oluşturulan ekipte; amaç, fikir, düşünce, söylem, eylem, niyet ve gönül birliğinin olması, hayat denizinde başarıyı engellemek, huzuru kaçırmak isteyen ve hedefleyen virüslü büyük dalgaların oluşmasına engeldir. Değer bütününde aynı rotanın afakı değilse, dalgalar gözünün yaşına bakmadan kendi içine çeker alır, nefessiz bırakarak başarıyı başarısız hale getirir.

Her ekip hizmet için kurulur. Has, arı, duru, güzel duygularla yola çıkılır. Reklamı, tanıtımı yapılarak başarı merdiveninin basamaklarına adım atılır. Hedeflenen hizmet odaklı mutlu sonuca ulaşmak için yapılan planlar, programlar, projeler hayata geçirilir. Ekibi oluşturulan fertlerin amaçları ayrı, hizmeti ne için yaptıkları ayrı olursa, elde edilecek sonuç bulanıktır. Kesinlikle net olmayacağından yansıması da belirsiz, bazen de karanlık olacaktır.

Aynı suyu farklı niyetle içen insanların yaşamları da farklı olur. Görüşleri görünüşte aynı olmasına karşılık, ulaşılan noktaları farklı olacağından, ortaya çıkacak fotoğrafta olumlu izleri bulmak, görmek, keşfetmek zorlaşacaktır. Ya da mümkün olmayacaktır.

Yola çıkan bir arabanın kaptanına, arabada bulunan her yolcu bir şeyler söylerse, kaptan hangisinin dediğini uygulayacağına karar vermez. Kendi alemin tereddütler yaşar. Tereddütlerin ihata ettiği yolculuk daima tehlikelere, zararlara, olumsuzluklara davetiye çıkartır. Her noktada aynı şeyleri düşünmeyen ekip fertleri, keskin virajlarda hızını kesmeden yoluna devam etmek isteyen şoför gibidir. İkaz ve düsturlar çiğnendiğinden, sabır unutulduğundan, virajlar düz yol gibi görülüp algılandığından, uçurumlar net görülmediğinden kazaların olması, felaketlerin yaşanması olağandır. Ki sonuç, ekibin başarısızlığıdır. Yumruk olmadan kaçan parmaklar, kendi başlarına bir şey yapamayacağının da kanıtıdır.

Söylem ve söylemlerde farklılık, insanı daima şüphe ve ikileme iter. İkilemdeki insanlar, kararsız olduklarından, sessiz yığınlar olarak beklemeye çekilirler. Arkalarında sessiz yığınlar oluşturan ve sessiz yığınların desteğini yitirenler, hizmet alanlarında yaptıklarını anlatamazlar. Başkalarının olumsuzluklarını güzel görüp uygulayıcı olduklarından, kendilerini yinelemeleri, üzerlerinden ölü toprağını atmaları, zara veren kabuğunu çıkarıp atmaları mümkün olmayacaktır. Yenilenmenin olmadığı yerde de canlılık, dirilik, arılık, duruluk yoktur.

Niyetler, Büyük Güç’ün sevgisini kazanmak olmalıdır. Niyet bu olursa toprağa dikilen hizmet tohumları bereketli, kalıcı olur. Aksi halde filizlerin yeşermesi olmayacağından üründe elde edilemeyecektir.

Ekipteki birlikteliğin şemsiyesi gönül birliğidir. Gönül birliği olmayınca diğer birlikteliğin etkisi de, katkısı da, gücü de yoktur. Kalp atışları aynı değerler için olmayınca, başarıya ulaşma da aynı noktada olmayacaktır. Gönül birliği olmayan insanlardan oluşan ekip, “ kaş yapayım derken göz çıkarma”, “tedavi edeyim derken bitkisel hayata sokma” gibi tersliklerle yüz yüze kalması kaçınılmazdır.

Hak iksirini alan, samimiyetle yudumlayan, azimle gayret eden, sabırla reçeteyi uygulayan, yolunda halis ve öz niyetle ilerleyenin sonu daima sonsuz mutluluk durağıdır.

 Ve diyelim ki başarı, birliğin bileşkesidir.

image_print

HABERLER