BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK GÜMÜŞHANELİLERİ YALNIZ BIRAKMADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK GÜMÜŞHANELİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Giriş Tarihi: 22 Mart 2018 - 18:13

Son Güncelleme: 22 Mart 2018 - 18:13

Başbakan Yardımcısı ve Gümüşhaneli hemşehrimiz Fikri Işık, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 6.’sı düzenlenen Gümüşhane Kültür ve Turizm Festivali etkinliklerini ziyaret etti.

22 Mart 2018 Perşembe günü gerçekleşen ziyarette Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’a Vali Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül,Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, STK temsilcileri, davetliler ve Gümüşhaneli vatandaşlar eşlik etti.

Ankara’da Gümüşhane’nin güzelliklerinin tanıtıldığını ifade eden Başbakan Yardımcımız Işık: “Gümüşhanelilerin gelenek, görenek ve kültürünün tanıtıldığı bir ortamdayız. Hemşehrilerimiz de buraya gelerek sıla hasretlerini gidermiş olacaklar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Işık burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada,TBMM Genel Kurulu’nda, kamuoyunda “torba tasarı” olarak bilinen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı’nın kabul edilmesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun yayın lisansına ilişkin yapılacak düzenleme hakkında da değerlendirmede bulundu.

Yasanın dün TBMM’den geçtiğini ve kanunlaştığını anımsatan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık: “Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına gidecek ve değerlendirmelerinin ardından yürürlüğe girecek. Bu yasa yürürlüğe girdiği andan itibaren internet üzerinden televizyon yayıncılığı, RTÜK’ün denetimi kapsamına giriyor. İnternetteki her şeyi RTÜK denetlemeyecek. Kapsam şu anda televizyon yayıncılığında RTÜK’ün yetkisi neyse internetten yayın yapan televizyonlarla ilgili yetki de o olacak. İnternet üzerinden televizyon yayıncılığı yapanların denetimi, gözetimi, yaptırımı RTÜK’ün sorumluluğunda olacak. Bu işi RTÜK takip edecek. Bunun dışında bir çerçeve genişlemesi yok. Radyo ve televizyonlarla ilgili sorumluluk, RTÜK’te olacak. İnternet siteleri televizyon yayınlarının dışındaki internet yayınları RTÜK’ün sorumluluğunda olmayacak” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Vali Okay Memiş ve protokolle beraber standları gezen Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a çeşitli hediyeler takdim edildi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği Basın Müdürlüğü)

 

image_print

HABERLER