BAŞBAKAN YARDIMCISI IŞIK, GÜMÜŞHANE’DE GENİŞ KATILIMLI İFTAR PROGRAMINA KATILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞBAKAN YARDIMCISI IŞIK, GÜMÜŞHANE’DE GENİŞ KATILIMLI İFTAR PROGRAMINA KATILDI

Giriş Tarihi: 06 Haziran 2018 - 2:41

Son Güncelleme: 06 Haziran 2018 - 2:41

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, günübirlik geldiği Gümüşhane temasları kapsamında 5 Haziran 2018 Salı günü Gümüşhane Valiliği tarafından Ramada otelde verilen iftar programına katıldı.

Programa Vali Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl başkanı Av. Celalattin Köse, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, tüm ilçelerin köy ve mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık şunları söyledi:

“Dünyada çok önemli gelişmeler var. Belki soğuk savaş döneminden sonra dünya bu kadar sıkıntılı döneme gitmemiştir. Şuanda dünyada her geçen gün büyüyen ve adeta ticaret savaşı olarak kendini gösteren ABD ile Çin arasındaki rekabetin dünyayı kıskaca aldığı bir dönemi yaşıyoruz. ABD özellikle Çin’in büyümesini yavaşlatmak, Çin’i izole etmek ve Çin’i kendisine yönelik tehdit olmaktan çıkarmak için her türlü gayreti gösteriyor. Bunun dünya ticareti başta olmak üzere, dünya siyasetinde, dünya savunmasında, dünyanın genel dengesinde geri dönülmeyecek bazı sonuçları olacağını biliyoruz. Suriye’nin, Irak’ın durumu ortada. Bölgede ve dünyada küresel düzeyde ciddi bir fırtına var. Bir fırtınalı denizde Türkiye olarak yol alıyoruz. Bu fırtınalı dönemlerde özellikle çok dirayetli, cesaretli ama dünyayı bilen kaptana olan ihtiyaç her dönemden fazladır. Bu süreci Türkiye en hazırlıklı biçimde karşılamalı ve en iyi şekilde geçirmeli. 15 yıldır Türkiye’yi ayağa kaldırdık. IMF’nin üç kuruşuna muhtaç olan bir ülkeden artık dünyada yardıma ihtiyaç duyulan yerlere el uzatan, onlara yardım eden bir ülke konumuna geldik. Bolu tünelinin 6 kilometrelik çift tüp inşaatının yapılırken durma noktasına geldiğinde depo olarak kullanılmasının bile gündeme geldiği Türkiye’den günkü Türkiye’den bugüne gelelim. Sadece Zigana’da 29 kilometre tünel yapan bir ülke haline geldik. Bu sadece Zigana tüneliyle değil yakında Ovit tünelinin açılışı var. Türkiye’de şuanda yüzlerce tünel aynı anda yapılıyor. Birileri yıkacağız, yaptırmayacağız diyorlar ya onlara inat Salyazı’daki Gümüşhane-Bayburt Havalimanının temelini haftaya Başbakanımızla birlikte atacağız. Sadece Gümüşhane’ye son 15 yılda 10 milyar 200 milyon Dolar yatırım yaptık.” Dedi.

Programda Vali Okay Memiş ve AK Parti milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve  Cihan Pektaş da birer selamlama konuşması yaptılar.

 

image_print

HABERLER