BAŞHEKİM Dt. YUNUS YALÇIN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE HAYATA GÜLÜMSEYEN PROJE - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞHEKİM Dt. YUNUS YALÇIN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE HAYATA GÜLÜMSEYEN PROJE

Giriş Tarihi: 04 Mayıs 2017 - 21:21

Son Güncelleme: 04 Mayıs 2017 - 21:25

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü adına İbni Sina Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi(Sağlık Meslek Lisesi), Evde Sağlık Derneği Gümüşhane Şubesi( EVSAD) iş birliğiyle ”Kendini önemse, Hayata gülümse” projesi kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Proje kapsamında: Ağız ve diş sağlığı konusunda öğrencilerin ilgi ve bilgi düzeyinin artırılması. Evde Sağlık Hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarının ağız hijyeni hakkında bilinçlendirilmesi, Ağız sağlığı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması amacı ile Evde sağlık hizmeti alan hastalar ve hasta yakınları ile İlimizde eğitim gören 9.sınıf öğrencilerine bu konularda gerekli eğitim Ağız ve Diş sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Yunus YALÇIN tarafından sözlü olarak detaylıca anlatıldı.

Konular hakkındaki uygulamalı eğitim ise projeye gönüllü katılan İbni Sina Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 4.cu sınıf öğrencileri tarafından diş fırçası ve diş macunu kullanılarak maket ağız üzerinde birebir uygulanarak aktarıldı.

Proje kapsamında il genelinde 5 lise  gezilirken,  500 öğrenciye birebir eğitim verdiklerini belirten Başhekim Dt. YALÇIN, projeye desteklerinden dolayı İbni Sina Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi İdareci ve Öğretmenlerine teşekkür etti.

(Kaynak: Coşkun Tuncer )

image_print

HABERLER