Başkan Akçay: "Deveboynu Suyuna İhtiyacımız Var" - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Başkan Akçay: “Deveboynu Suyuna İhtiyacımız Var”

Giriş Tarihi: 26 Ocak 2022 - 16:45

Son Güncelleme: 26 Ocak 2022 - 16:45

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, “Deveboynu” suyu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane’nin Yağmurdere Deveboynu suyunun kullanıma yönelik herhangi bir memba kullanım tahsis kararının olmadığını belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay,  ‘’Bir su kaynağının kullanılması için ilin yetkili kurumlarından Memba kullanım tahsis kararı alınmalıdır.  Şu an itibari ile Deveboynu suyunun kullanımı ile ilgili alınmış bir memba tahsis kararı mevcut değildir. Dolayısıyla Deveboynu suyunun tasarrufu ile yapılan işlerin ve ortaya atılan söylemlerin hiç bir geçerliliği yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

 2018 yılından beri İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında Deveboynu suyunun şehrimize kazandırılması amacıyla girişimlere bulunduklarını aktaran GTSO Başkanı İsmail Akçay, ‘’27 Mart  2019 tarihinde İl Koordinasyon Kurulu’na sunduğumuz resmi taleplerimiz arasında ‘’Deveboynu kaynak suyunun ilimiz Bahçecik Barajı’na içme suyu olarak alınmasını ve il merkezimiz ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi, Arzular-Kabaköy, Cezaevi, Tekke ve Yeniyol yerleşim yerlerinin içme suyunu sağlamalıyız. Ayrıca yazın kuruma noktasına gelen Harşit Çayı’na takviye sağlamalıyız’’ maddesi yer alıyordu.

Bu talebimize istinaden 11 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen 2019 yılı II. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’in talimatı ile Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğünce;  ‘’İlimiz merkeze bağlı Olucak ve Yağlıdere köyü sınırları içerisinde bulunan Deveboynu kaynak sularının değerlendirilerek bu alandaki suyun Bahçeçik Barajı’na içme suyu olarak aktarılması veya bu alanda yeni bir proje çalışması hakkında gerekli inceleme ve çalışmamım yapılması kararı çıkmıştır.’’

Konu İl Genel Meclisimizin gündemine de taşınarak Deveboynu zirvesinin eteklerinden çıkan kaynak suyunun olduğu bölgenin su havzası ilan edilerek koruma altına alınmasıyla ilgili konu İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edilmiştir.

Devamında da 2020 yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında tekrar gündem yaparak talepte bulunduk. Böylece Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü’nce de ‘’Gümüşhane merkez sınırları içerisinde bulunan Deveboynu mevkiinde kaynak sularının rezerv ölçümüne yönelik ön fizibilite çalışmasının yapılması ve bu kaynağın il merkezine kazandırılması’’  konusu il koordinasyon kurulu kararına alındı.

Deveboynu suyumuzun şehrimizin hizmetine sunulması hususunda yapılacak çalışmaları ilk günden itibaren olduğu gibi bundan sonra da yakından takip ediyoruz. Değerli idareci ve yöneticilerimizin talimatları ve destekleri ile de Deveboynu suyunun ilimize kazandırılacağına olan inancımızın tam olduğunu belirtmek isterim’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: GTSO Basın Birimi – 26.01.2022

image_print

HABERLER