Başkan Akçay, Gümüşhane’nin Üç Önemli Sorununu Bakan Mehmet Şimşek’e Anlattı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Başkan Akçay, Gümüşhane’nin Üç Önemli Sorununu Bakan Mehmet Şimşek’e Anlattı

Giriş Tarihi: 12 Mart 2024 - 22:36

Son Güncelleme: 12 Mart 2024 - 22:46

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay; Gümüşhane’nin üç önemli sorununu Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda / Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e aktardı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan GTSO Başkanı İsmail Akçay, dinleyiciler arasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve bakan yardımcılarının da olduğu toplantıda Gümüşhane’nin üç sorununu şöyle açıkladı:

Sorun 1:

Turizmden il olarak yeteri oranda pay alamıyoruz. İlimize yerli ve yabancı turist gelmiyor.

   Öneri 1:

Cumhuriyet Öncesi üç milletin (Türkler, Rumlar ve Ermeniler) üç farklı medeniyetin bir arada yaşadığı kültür ve hoşgörü merkezi eski tarihi Süleymaniye Mahallesinde kaderine terk edilen hamamlar, okullar, ibadethaneler vb. kültür varlıkları onarılarak turizme kazandırılmalıdır.

Sorun 2:

Odamız Tarafından hazırlanan proje kapsamında, Tarihi İpekyolu (Trabzon-Gümüşhane-Erzurum) yolu üzerinde yapmayı amaçladığımız ve gerekli ön fizibilite raporları tamamlanmış Gümüşhane Yöresel Ürünler İpekyolu Turizm Ticaret Merkezi için gerekli yer tahsisinde sorun yaşamaktayız.

2022 yılında 1.864.000 aracın geçtiği bu yol üzerinde üretime ve istihdama, dolayısıyla il ekonomisine katkı sağlayacak bir tesis yoktur.

   Öneri 2:

Şehrimiz ve bölgemiz için üretim ve istihdamı artıracak, önemli bir ticari merkez olacak Gümüşhane Yöresel Ürünler İpekyolu Turizm Ticaret Merkezinin yapımı için Gümüşhane Merkez İkisu köyü 125 Ada 1 parsel(Hazineye ait alan) ile bitişiğindeki tapulama harici A Parselin(Yıllardır atıl vaziyette duran alanın) Gümüşhane Valiliğine veya TOKİ’ye ya da Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasına tahsis edilmesini talep ediyoruz. Önümüzden akıp giden bu ticari potansiyele seyirci kalamayız, bu önemli fırsattan istifade etmeliyiz. Bu projelerin hayata geçirilmesi şehrimize büyük bir değer katacaktır.

Sorun 3:

Şehrimizin acilen Yeni bir Küçük Sanayi Sitesine (KSS) ihtiyacı var. Fizibilite raporu odamızca hazırlanan KSS projesini hayata geçirmek için coğrafyamızın zor olduğu ilimizde yer bulamıyoruz.

   Öneri 3:

Karayolları uhdesinde olan ve atıl durumdaki Gümüşhane Mescitli köyü sınırlarındaki 232/1 ve 215/6 nolu parsellerin, şehrimize Modern bir Küçük Sanayi Sitesi kurulması için, valiliğimize, kurulan kooperatife, TOKİ’ye veya ilgili bir kuruma bu alanın tahsisini talep ediyoruz. Arsa tahsisi yapıldığında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın kredisiyle KSS yapabiliyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi şehrimize istihdam ve ekonomik açıdan büyük bir değer katacaktır. 

Sıralamış olduğu  bu taleplerinin Gümüşhane  için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akçay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan  bu konuda ayrıcalık istedi.

image_print

HABERLER