BAŞKAN AKÇAY’DAN GENÇ ÖĞRETMENLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞKAN AKÇAY’DAN GENÇ ÖĞRETMENLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER

Giriş Tarihi: 10 Şubat 2020 - 11:57

Son Güncelleme: 10 Şubat 2020 - 11:57

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında  Gümüşhane’de görev yapan stajyer öğretmenlerle Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelen GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, öğretmenlere GTSO kurumsal yapısı ve faaliyet alanları hakkında bilgi vererek, önemli tavsiyelerde bulundu.

Stajyer öğretmenlerin Gümüşhane’yi yakından tanıması ve uyum sağlaması amacıyla Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile genç öğretmenleri Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında ağırlayan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, öğrenmenin ve öğretmenin yaşı olmadığını bu yüzden hayatımız boyunca sürekli öğrenen ve öğreten bireyler olmamız gerektiğini söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğun, sürekli fedakarlık ve özveri gerektirdiğinin asla unutulmaması gerektiğini hatırlatan Başkan Akçay, ‘’Sizler ülkemizin geleceğini inşa edecek olan insanlarsınız. Sizlerin yetiştirdiği nesiller bu ülkeyi daha yaşanılır kılacak ve ülkemizin varlığını daim kılacaktır.

‘SİZLER YETİŞTİRDİĞİNİZ NESİL İÇİN BİRER ROL MODELSİNİZ’

Ben öğrencilik yıllarımda öğretmenlerimden çok önemli şeyler öğrendim ve hala öğrenmeye de devam ediyorum. Öğretmenler sadece eğitim ve öğretim alanında değil hayattaki bir çok önemli konuda gerek öğrencilerine gerekse çevresindeki insanlara rol model olurlar. Ben öğrenciyken öğretmenlerimi kendime hep rol model alırdım. Bu sayede de çok önemli ve faydalı olduğunu düşündüğüm alışkanlıklar edindim. Umuyorum sizlerin eğittiği öğrencilerinizde sizleri rol model olarak alacak ve gelecekte sizler gibi ülkesine ve milletine faydalı bir birey veya öğretmen olabilmek için çalışacaklardır.

‘SÜREKLİ ÖĞRENEN VE ÖĞRETEN OLMALIYIZ’

Hayatımız boyunca sadece öğrenmekle yetinmeyip, sürekli yeni şeyler öğrenen ve öğreten bireyler olmalıyız. Öğrendiğimiz bilgilerin faydasını başkalarına öğreterek daha üst seviyelere taşımalıyız. Dünya ve dünyadaki doğru bildiğimiz bilgiler yapılan bilimsel çalışmalar ve araştırmalar ile çok hızlı bir şekilde değişiyor. Bizlerin de bu değişime ayak uydurabilmemiz  ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyabilmemiz için sürekli öğrenmeli ve bu öğrendiğimiz bilgiyi de yeni nesillere aktarmalıyız. Ben buradan bir kez daha sizlere meslek hayatlarınızda başarılar diliyor, odamıza gerçekleştirmiş olduğunuz güzel ziyaretiniz için teşekkür ediyorum’ ’ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında ziyarete katılan öğretmenler ile günün anısına toplu fotoğraf çekilen GTSO Başkanı İsmail Akçay, öğretmenlere görevlerinde başarılar dileyerek, bayrağımızın yer aldığı bir de rozet hediye etti.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI – 10.02.2020

image_print

HABERLER