Başkan Akçay’dan, Gümüşhane'nin İhracatçı Firmalarına Hem Teşekkür, Hem İstek… - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Başkan Akçay’dan, Gümüşhane’nin İhracatçı Firmalarına Hem Teşekkür, Hem İstek…

Giriş Tarihi: 04 Ocak 2022 - 22:04

Son Güncelleme: 04 Ocak 2022 - 22:08

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) rakamlarına göre Gümüşhane’nin ihracatının bir önceki yıla göre  yüzde 75 oranında artarak 67,4 milyon dolara ulaştığını belirten GTSO Başkanı İsmail Akçay,  elde edilen yüzde 75 oranındaki artışla şehrimiz 81 il içerisinde ihracatını en fazla artıran iller sıralamasında da 9.sırada yer alarak bizleri gururlandırmıştır dedi.

Gümüşhane ‘den yapılan ihracatın her geçen yıl artarak devam ettiğini aktaran GTSO Başkanı İsmail Akçay,  ‘’Şehrimizden 2018 yılında 35.127.528 $, 2019 yılında 50.866.965 $, 2020 Yılında 38.612.564 $, 2021 Yılında ise 67.407.717 $ ihracat gerçekleştirildi. Toplam ihracat rakamlarına bakıldığında ise şehir sıralamasında 2020 yılında 70.sırada yer alan şehrimiz, 2021 yılında ise 67. sıraya yükseldi. Bu başarı tüm Gümüşhanelilerin başarısıdır. Üreten, istihdam sağlayan, üretim yaptığı şehir başta olmak üzere ülkesine ve milletine katma değer katan tüm özel sektörümüzün başarısıdır. İnşallah el birliği ile bu elde ettiğimiz başarı grafiğini daha üst seviyelere taşıyacağız.”

EN ÖNEMLİ SEKTÖRÜMÜZ MADENCİLİK

Şehrimizdeki ihracatçı firmaların sektörlerine bakıldığında ise toplam ihracatın yüzde 98’inin madencilik sektöründe elde edilen değerli madenlerden olduğunu vurgulayan GTSO Başkanı İsmail Akçay, “Şehrimizde faaliyet gösteren Gümüştaş Madencilik Firmamıza bu konuda bir kez daha özellikle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Taleplerimiz doğrultusunda ihracatı gerçekleştirmiş oldukları şirket merkezini ve vergi dairelerini şehrimizi taşıyarak yapılan ihracatın da faaliyette bulundukları şehrimiz kayıtlarında yer almasını sağladılar. Şehrimizde faaliyet gösteren diğer maden firmalarımızın da dış ticaret alanında faaliyet gösteren şirket merkezlerini şehrimize taşımaları bizlerin en büyük arzusudur.  Böylece şehrimiz hak ettiği gerçek ihracat rakamlarına ulaşabilecektir.”

İHRACAT YAPILAN SEKTÖR

Gümüşhane’den 2021 yılında 15 farklı sektörde ihracat yapılmasının sevindirici olduğunu aktaran GTSO Başkanı Akçay, ‘’Şehrimizden 2020 yılında yalnızca 7 sektörde ihracat yapılmıştı.2021 yılında ise ihracat yapılan sektör sayımızı 15’e yükselttik. Şehrimizde Madencilik Sektörü yanı sıra,  Gıda, Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri, Kuru Meyve ve Mamulleri, Meyve Sebze Mamulleri, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri, Demir ve Demir Dışı Metallar, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri, kimyevi maddeler ve mamulleri, hazır giyim ve konfeksiyon ön plana çıkan sektörlerimiz. Şehrimizde Coğrafi işaretli ve yöremize özgü çok önemli ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizi de ihracat ağımıza dahil edebilirsek hem sektör çeşitliliğimizi daha da artıracak hem de daha fazla katma değer elde etmiş olacağız.’’ dedi.

TÜM FİRMALARIMIZA TEK TEK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Elde edilen ihracat başarısında emeği geçen büyük küçük tüm firmalarımıza tek tek teşekkür ettiğini vurgulayan Başkan Akçay, ‘’Yıllar öncesinde şehrimiz ihracat sıralamasında son sıralarda yer alıyor iken şimdi ise elde edilen başarılarımızı konuşuyoruz. Bu başarı hepimizin başarısı. Tüm Gümüşhanelilerin başarısı. Gümüşhane de üreten, istihdam sağlayanların başarısı. Bu başarıyı daha üst seviyelere taşımak için hep birlikte çalışmaya, üretmeye ve ürettiğimiz bu ürünleri dünyaya pazarlayarak şehrimize ve ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda hiç ihracat yapmamış firmalarımızı da ihracat yapmaya davet ediyorum. İhracat yapmaktan çekinmesinler. Bizler Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu firmalarımıza elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. İstedikleri her an  odamızda faaliyet gösteren  İhracat Destek ofisimize gelerek merak ettikleri soruları bizlere sorabilir veya bilgi almak için müracaat edebilirler. Yine odamız aracılığı ile düzenlenen eğitim ve bilgilendirme seminerlerine katılmaktan da çekinmesinler. Bu eğitim ve seminerlerimizde uzmanlar ve bakanlık yetkilileri tarafından firmalarımız için önemli bilgiler aktarılıyor. İnşallah elde edilen bu başarı diğer firmalarımıza da bir örnek olur ve şehrimizden ihracat gerçekleştiren yeni firmalarımızla birlikte ihracat oranlarımızı daha üst seviyelere taşımış oluruz.. ’’ ifadelerini kullandı.

KAYNAK: GTSO – Basın Birimi – 04.01.2022

image_print

HABERLER