Başkan Çimen: "15 Şubat Hepimizin Gurur Günüdür" - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Başkan Çimen: “15 Şubat Hepimizin Gurur Günüdür”

Giriş Tarihi: 15 Şubat 2022 - 22:07

Son Güncelleme: 15 Şubat 2022 - 22:07

Gümüşhane’nin kurtuluşunun 104. Yıldönümü töreni   Atatürk Anıtına Valilik adına Vali Vekili Mustafa Pala, Belediye adına Belediye Başkanı Ercan Çimen’in çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Gazilerin Vali Vekili Mustafa Pala’ya Türk Bayrağı, Belediye Başkanı Ercan Çimen’e şehrin anahtarı ve Garnizon Komutan Vekili Albay Kemal Erbay’a kurtarılmış vatan toprağı, gazilere de buket takdim edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik mesajı okundu.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Ercan Çimen, 15 Şubat tarihinin atalarımızın inanç, cesaret, azim ve kahramanlıklarıyla tarihteki en şanlı destanlardan birinin yazıldığı gün olduğunu belirterek, “Bu topraklar ve bu vatan düşmanlarımız tarafından bizlere ikram edilmedi. Çok büyük acılar cefalar çekildi ciddi sayıda şehit verilerek kurtarıldı. Bu mirasa hep birlikte sahip çıkacağız. Aziz milletimiz ve kahraman ordumuz vatan ve millet aşkıyla yurdun her yerinde baş gösteren açlığa yokluğa cephanesizliğe ve her türlü imkânsızlığa rağmen direnerek bugün hür ve bağımsız bir hayat sürdürülen aziz vatanımızı bizlere miras bırakmıştır Bu mirasa hep birlikte sahip çıkacağız. 19 Temmuz 1916 ’da Rus işgaline uğrayan şehrimizde Sefer bizim Zafer Allah’ındır ” diyen ordumuz ve milletimiz kahramanca mücadelesi sonunda 15 Şubat 1918 tarihinde kazandıkları zaferle işgalci güçlerin Anadolu’da barınamayacakları tüm dünyaya ilan etmiştir. 15 Şubat hepimizin gurur günü.” Dedi.

Gaziler adına konuşan Muharip Gazi Hüseyin Cahit Kaya yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ülkemizin her karışı atalarımızın kanlarıyla sulanarak bıraktığı cennet vatanımızı savunurken onlarla aynı duyguları, aynı heyecanı paylaştık. Paylaşamaya da nefes aldığımız süre boyunca devam edeceğiz. Milli diriliş ve şahlanışı ifade eden kurtuluş günleri millete vurulmak istenen esaret zincirinin kırıldığı, birlik, beraberlik ve var olma mücadelesinin verildiği kahramanlıklarla dolu günlerdir. Bizlere bu gururu yaşatan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”

Kurtuluş günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle tören sona erdi.

Tören öncesinde 15’e yakın atlı vatandaş ise kurtuluş günü için 15 Temmuz Zafer Meydanında atlarla geçiş töreni düzenledi.

Atıyla birlikte Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılını kutlamaya gelen Ersoy Yazgan, “Rahmetli dedem kurtuluş gününde burada organizasyonlar yaparmış. Kurtuluşu kutlamaya geldik. Burada atlarımızla bir gösteri yaptık. Gümüşhane halkı bizi bağrına bastı. O günlere gitmek için biraz daha fazla fedakar olmak lazım. Elimizden geldiğince duygulanıp yad etmeye çalışıyoruz. Burada Gümüşhaneli rahmetli Mustafa Canlı ve rahmetli dedem Osman Yazgan adına da bir yürüyüş gerçekleştirdik. Onları da yad ettik. Bizim için unutulmaz bir hatıra oldu” diye konuştu.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ

image_print

HABERLER