BAŞKAN ÇİMEN AÇIKLADI: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ BORÇ SORUNUNU ÇÖZDÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞKAN ÇİMEN AÇIKLADI: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ BORÇ SORUNUNU ÇÖZDÜ

Giriş Tarihi: 22 Haziran 2020 - 17:01

Son Güncelleme: 22 Haziran 2020 - 17:01

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen 22 Haziran 2020 Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyerek Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Çimen, başkanlık makamında sunu eşliğinde yaptığı basın toplantısında kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan biri olan Belediye’nin borçları konusunda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “2019 Sonu itibariyle belediyemizin borç toplamı 136.500.000 Tl iken, yaptığımız akılcı planlamalarla bu borcun toplam 58.483.514 Tl sini ödedik. Bu ödeme performansının bir başka belediyede olduğunu sanmıyorum. Şu anda Belediye olarak alacak toplamlarımız ise 13.086.500 Tl yi bulmaktadır. Borç yükümüz hafiflemiştir. Bu konuda büyük bir başarıya imza attık. Şu anda Türkiye’nin en az borcu olan belediyelerden biri durumundayız”

2020 YILI UFUK PROJELER YILI OLACAK

Başkan Çimen: “Gümüşhane’nin 100 yıllık sorunlarını çözdük. Şimdi çağ atlatma zamanı geldi. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Bakanımız Sayın Murat Kurum’un desteğiyle kent meydanı projemiz şehrimize çağ atlatacaktır. Bu yıl sonunda kazma vuracağız. Öte yandan halkımızın TOKİ dışında konut talebini karşılayacak güçlü bir konut projesine başlıyoruz. AVM Projemizde de artık esnafımız ve halkımızla yürüyeceğiz. 2020 yılı Gümüşhanemiz için çağ atlama yılı olacaktır” dedi.

Başkan Çimen; yaklaşık iki buçuk saat süren basın toplantısında Gümüşhane Belediyesi’nin bütçe, araç – gereç, personel durumu başta olmak üzere idari bilgileri ve proje çalışma envanterini sunu eşliğinde basın mensuplarına anlattı.

Başkan Çimen’in basın toplantısında anlattığı ve kısa sürede başlanması planlanan bazı projler şunlar: Millet Bahçesi projesi, Küçük Sanayi Sitesi projesi, kent meydanı birinci etap projesi, şehir hamamı, yeni kentsel dönüşüm alanları, İnönü mahallesi mortut bölgesi konut yapım projesi, AVM projesi, otogar projesi.

image_print

HABERLER