BAŞKAN ÇİMEN, İMARLA İLGİLİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEMİNAT VERDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞKAN ÇİMEN, İMARLA İLGİLİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEMİNAT VERDİ

Giriş Tarihi: 21 Kasım 2017 - 11:54

Son Güncelleme: 21 Kasım 2017 - 11:54

AK Parti Gümüşhane 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere 19 Kasım 2017 Pazar günü Gümüşhane’ye gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin yapıldığı Aydın Doğan Spor Salonu’nda Gümüşhanelilere hitap etti ve önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir bölümünde imar konusuna değinerek şunları söylemişti.

“Kayak tesislerinden arıcılığa, elma bahçelerinden madenlerine kadar pek çok nadide değeri bünyesinde barındıran şehrimizin en büyük eksikliği olarak imar meselesini görüyorum. Aslında ülkemizdeki pek şehrin sorunu olan imar çarpıklıklarının Gümüşhanemizi de pençesine almış olmasından üzüntü duyuyorum. Onun için Belediye Başkanımızdan rica ediyorum ihmalkâr davranmayalım. Aman, şehri saran çirkin yapılaşmayı bir an evvel önleyecek ve ortadan kaldıracak bir imar anlayışını derhal Gümüşhanemize hâkim kılmamız lazım. Yerli mimari ile.., Sayın Başkan, bu işi özdeş hale getireceğiz, Gümüşhane’nin yerel mimarisi ne ise Gümüşhanemizde de bunu yapacağız. Başkan; bundan taviz olamaz, olmamalı. Bakanlığımızdan Belediyemize sorumluluk sahibi tüm kurumlarımızı bu konuda hareket etmeye davet ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kapalı spor salonundaki konuşmasından sonra Gümüşhane Belediyesi’ni ziyaretinde  Vali Okay Memiş ve Başkan Ercan Çimen Gümüşhane’deki imar konusu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi sundular.

Konu ile ilgili bilgi veren Vali Okay Memiş şunları söyledi:

“Ben kendilerine coğrafyamızın böyle olduğunu, çok dağlık olduğunu ve dolayısıyla inşaat maliyetlerinin de çok yüksek olduğunu söyledim. Topografyamızın vermiş olduğu bir zorluk olduğunu arz ettim kendilerine.  İmarla ilgili olarak da Belediye’de Belediye Başkanımız yeni bir imar planı üzerinde çalıştıklarını ve kendilerinin vermiş olduğu talimatlara uygun hareket edeceklerini söylediler.”

 

image_print

HABERLER