Başkan Çimen Sanayi Esnafı İle Buluştu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Başkan Çimen Sanayi Esnafı İle Buluştu

Giriş Tarihi: 07 Kasım 2023 - 22:50

Son Güncelleme: 07 Kasım 2023 - 22:57

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Belediye Başkan Yardımcı Kubilay Bozalan, Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Köprülü ve sanayi sitesi esnafıyla kahvaltı toplantısında bir araya gelerek sohbet etti, yapılan çalışmaları anlattı.

Toplantıda konuşan Başkan Çimen,  yaklaşık 10 yıldır belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Çıktığımız yolda hep şunu söyledim. ‘Esas olan hizmettir.’ insan hizmet ettikçe himmete mazhar olur izzet bulur. Hem dünya hem aile saadetine erişir. Bizim şehrimizde hem şehrimizin bu güzel bölgesinde bu yaptığımız hizmette; başta milletimizin duasını almaktır.  Gerçekten bir Müslüman olarak eksiklerimiz var. Bir Müslüman, diğer Müslümanların eksiğini, ayıbını kapatır. Kapatılması da lazım.  Müslümana ve bize de yakışan budur.” Dedi.

 1 Haziran tarihinde sanayi sitesinde çalışmalara başlandığını hatırlatan Başkan Çimen; “Belediye kaynaklarla sadece maaşları ödedik. Ankara ziyaretlerimizden hep heybemiz dolu geldik. Cumhurbaşkanımızın son ziyaretinin ardından İçişleri bakanlığından 10 milyon,  Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığından 10 milyon, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 15 milyon olduk. Sorun olarak gösterilen GÜMSAŞ Yaşam Evleri için TOKİ’nin 250 konut ve 130 konutu, inşallah projemizin arka kısmına yapılacak bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.  Tüm Ankara ziyaretlerimizde destek aldık” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın Karşıyaka Mahallesi’nde Belediye tarafından oluşturulan alanın açılışını yapmak üzere Gümüşhane’ye geleceğini belirten  Başkan Çimen, “Spor Toto teşkilatından yaklaşık 30 milyon bir ödenek aldık. Bu ödenekleri alamasaydık, projemizi gerçekleştiremezdik. İşi takip ettik, kaynak oluşturduk ve ortaya çıkardık. Bahçecik Barajı örneği, somut bir örnektir. Baraj bir anda yükselip su tutmadı, bir çalışmanın eseridir. İsale hattı Tekke’ye geldi. Belki yirmi yıl önce hayal bile edilemeyen projeleri biz hayata geçirdik” diye konuştu.

Başkan Çimen, sanayinin taşınma konusunda çıkan tartışmalar nedeniyle, konun farklı lanse edilmesi ve gereksiz bir şekilde aşağı-yukarı tartışma çıktığı için taşınma konusunun kapatıldığını söyledi.  Başkan Çimen 6 Şubat depreminden sonra ülke genelinde bazı yatırımların askıya alındığını da sözlerine ekledi.

‘Bir İş Yapılırken de Bazen Sorunlara Katlanmak Gerekiyor’

Toplantıda konuşan GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane’deki tüm siyasetçilerin kente hizmet için yoğun çaba içerisinde olduğunu belirterek, “Bu konuda samimi konuşmak gerekirse, yöneticilerimiz elinden geleni yapmak için gayret gösteriyor, çalışıyorlar. Yapılan emeğe itiraz etmemek gerekiyor. Sanayi sitesi için esnaf arkadaşlarımızın yaşadığı olumsuz durumu belediye başkanımızla sıkça görüştük. Sanayide yapılan çalışmalar sırasında da değerli esnaf arkadaşlarımızın yine sorunlar çektiklerini biliyoruz. Yağmur, çamur, toz ve toprak içerisinde çalıştıklarını gördük. Sabrınız için hepinize teşekkür ederim. Bir iş yapılırken de bazen sorunlara katlanmak gerekiyor” diye konuştu.

Sanayi esnafının güvenlik kamera talebinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Akçay, “Göz bebeğimiz olan Bağlarbaşı sanayi sitesinde kamera sisteminin olması doğaldır. Hakkınızdır. İnanıyorum ki değerli Belediye Başkanımız mutlaka konuyla yakından ilgilenecektir. Kamera sistemiyle daha sağlıklı, daha güvenli, daha korunaklı ve hakikaten modern sanayi sitesi diyebileceğimiz noktaya gelmiş olunacaktır” şeklinde konuştu.

image_print

HABERLER