BAŞKAN ÇİMEN’DEN MUHTAR AÇIKLAMASI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞKAN ÇİMEN’DEN MUHTAR AÇIKLAMASI

Giriş Tarihi: 22 Şubat 2021 - 18:48

Son Güncelleme: 22 Şubat 2021 - 18:48

Trabzon’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma toplantısına katılan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in yaptığı konuşmanın ardından bir açıklama yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in konuşmasının muhtarlar açısından kırıcı olduğunu ifade eden bir açıklama yapmıştı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen yazılı bir açıklama yaparak Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk’e cevap verdi. Başkan Çimen yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Trabzon’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantısına katılarak bir konuşma gerçekleştirdik. Bu konuşmamızda yıl sonlarında Belediyelerimizin yapmış olduğu nüfus hareketlerinin doğru olmadığı ve bu duruma muhtarlıkların da dahil olduğunu ifade etmiştik. Ancak açıklamamız maksadını aşmıştır ve Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı sayın Aktürk bu konuşmamız üzerine bir açıklama yayımlamıştır. Bizim muhtarlarımıza karşı olan yaklaşımımız dün olduğu gibi bugün de aynıdır. Şehrimizde muhtarlarımıza ait bir çalışma ofi si bile bulunmazken, biz mahallelerimize Mahalle Konağı kazandırdık. Eksik kalan mahallelerimizde de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim ifade etmek istediğimiz muhtarlıkların nüfus hareketlerine dahil olmasından kaynaklanan sorunları idi. Aksi takdirde bizim muhtarlarımıza karşı olan tutumumuz gerek mahalle, gerekse köylerdeki muhtarlarımız yakinen bilmektedir. Yanlış anlaşılmaya mahal veren açıklamamızdan dolayı muhtarlarımızın hoşgörüsüne sığınıyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Saygılarımla.”

Öte yandan Gümüşhane’nin bazı mahalle ve köy muhtarları Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in açıklamasının kendilerini üzdüğünü belirten bir açıklama yaptılar.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ

image_print

HABERLER