BAŞKAN ÇİMEN'İN 15 ŞUBAT KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞKAN ÇİMEN’İN 15 ŞUBAT KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI

Giriş Tarihi: 14 Şubat 2019 - 19:52

Son Güncelleme: 14 Şubat 2019 - 19:52

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in 15 Şubat Kurtluş Bayramı mesajı şöyledir:

“Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca vatanına, milletine, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış, bu değerlerine yönelen her türlü tehdidi canını ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir.”

“19 Temmuz 1916’da Rus işgaline uğrayan Gümüşhane, yaklaşık iki yıllık süre içinde açlık, sefalet ve salgın hastalıklar nedeniyle büyük acılar yaşamışlardır.  Milli mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 15 Şubat 1918’de Gümüşhane’yi de aydınlatmış ve Allah’ın izniyle şehrimiz düşman işgalinden kurtarılmıştır.”

“Kahraman ecdadımızın torunları olarak bizlere düşen görev; tarihin her döneminde milletimizin gösterdiği bu azim, inanç ve kahramanlık destanını, gelecek nesillerimize doğru bir şekilde aktarmak, hepimizin asli görevlerinden olmalıdır. Millet olarak bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmemiz, birliğimizi ve dirliğimizi korumak, siyasi ve ekonomik istikrarı sağlamlaştırmak için daha çok mücadele etmemiz şarttır. Bu düşüncelerle, güzel Gümüşhanemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

image_print

HABERLER