Başkan Çimen’in Borç Açıklaması - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Başkan Çimen’in Borç Açıklaması

Giriş Tarihi: 21 Şubat 2023 - 10:46

Son Güncelleme: 21 Şubat 2023 - 10:52

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 357 konutun yapılacağı arsayı TOKİ’ye devrederek Belediye’nin ve şirketin 20 milyon TL’lik vergi borcunu ödediklerini, ayrıca TOKİ’nin Torul Harmancık köyündeki 15 dönümlük arsasını aldıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada TOKİ tarafından Hasanbey Mahallesi’nde yapılacak olan ve yakında inşaatı başlayacak 357 konutun yapılacağı arsanın TOKİ’ye devrinin gerçekleştirildiğini ve bu devirle 20 milyon liralık vergi borcunun silindiğini kaydeden Başkan Çimen, bununla birlikte TOKİ’ye ait Torul Harmancık köyünde karayolunun kenarındaki arsanın da Belediye’ye devredildiğini ve bu alanda ticaret merkezi düşündüklerini belirtti.

“Belediye tarihinde bu şekilde bir işlem daha önce hiç yapılmadı”

Gümüşhane Belediyesi olarak tarihi bir çalışmaya imza attıklarını ifade eden Başkan Çimen, “Belediyemizin ve şirketimizin vergi borcunu Belediye kasasından 1 lira bile harcamadan sıfırladık. TOKİ tarafından şehrimizde inşa edilecek olan 357 konut projesinin yeri Belediyemize ait. Bu bölgeyi Milli Emlak’a devrederek, Torul Harmancık köyündeki parselle takas ettik. Yaklaşık 15 bin metre kare alan Belediyemize ait oldu. Bunu yaparken buranın da bir bedeli oluştu. Çıkan bedelin bir miktarını Belediyemizin ve şirketimizin vergi borcunun ödenmesine ayırdık. Bu bedelin bir kısmı ile Belediyemizin ve şirketimizin yaklaşık 20 milyon TL vergi borcunu ödedik. Buraya ticaret ve kültür merkezi düşünüyoruz. Belediye tarihinde bu şekilde bir işlem daha önce hiç yapılmadı. Bunu yapmak yine bize nasip oldu. Şehrimize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

“Polisevinin yıkılarak yeniden yapılmasından yanayım”

Başkan Çimen ayrıca Millet Bahçesi yapımı nedeniyle yıkılacak hükümet konağının ardından yeni Hükümet Konağı projesinin de bittiğini ve ihale hazırlığının yapıldığını (Halk Eğitimi Merkezi yanına) belirterek, kamuoyunda gündem olan Polisevi binasını da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü ve buranın yıkılarak aynı yere yapılmasından yana tavır koyduğunu belirterek, “Polisevini yıkıp yapacağız. Anıtlar kurulu ve diğer yetkililerle görüşüp projesini de hazırladık. Süleyman Soylu bakanımızla da bu konuyu görüştüm. Buranın yıkılarak aynı yere yapılmasından yanayım. Harşit Çayı kenarından yolunu da açıp güzel bir Polisevi yapacağız” ifadelerini kullandı.

image_print

HABERLER