Başkan Daltaban’dan Kelkit, Şiran ve Köse Milli Emlak Servislerine Personel İsteği - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Başkan Daltaban’dan Kelkit, Şiran ve Köse Milli Emlak Servislerine Personel İsteği

Giriş Tarihi: 03 Şubat 2022 - 10:07

Son Güncelleme: 03 Şubat 2022 - 10:07

Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban; uzun süredir Kelkit ilçesi başta olmak üzere Kelkit, Şiran ve Köse ilçeleri Milli Emlak Servis’lerinde yaşanan personel eksiğine dikkat çekerek, bundan ötürü mağduriyetler yaşandığını dile getirdi. Başkan Daltaban şöyle devam etti:

‘’Kelkit,Şiran ve Köse ilçelerimiz toplam 161 Köy ve 7 Belde ile Gümüşhane ilimizin hem nüfus hem de taşınmazlar olarak önemli bir havzası olarak öne çıkmaktadır. Ancak ilçelerimiz de, bürokratik işlemlerin yürütülmesinde sıkıntılar yaşamaktayız.

Kelkit’te yaklaşık iki yıldır Milli Emlak personeli olmadığı için, Gümüşhane’den görevlendirme ile ayda bir iki defa gelen personel vasıtasıyla işlem yürütülmeye çalışılıyor. Kelkit gibi bir ilçede, Milli Emlak Servisi’nin kapısı çoğu zaman kapalı. Nispeten aynı durum Şiran ve Köse ilçeleri için de geçerli.

Bu konu ile alakalı üyelerimizden ve halktan ciddi şikayetler alıyoruz. Bölgede yapılacak bazı yatırımlar, kiralamalar, satın almalar sekteye uğramış durumda, birçok dosya içeride neticelenmeyi beklemektedir. Burada yatırımcı, tacir ve halkın mağduriyeti yanın da, devletimizin de maddi kaybı söz konusudur.

Bu kadar taşınmazı, dosyası ve işlemi olan bir yer de, Milli Emlak Servisinin kapısının kapalı olması bizler için hem üzücü, hem de kabul edilemezdir. Bu durum bizim sivil toplum örgütlülüğümüze yakışmaz. Bu durum bizim siyasetimize yakışmaz. Bu durum bizim bürokrasimize yakışmaz.

Bu konu ile alakalı olarak durum, bütün muhatapların bilgisi dahilindedir. İl Bürokrasinin başında bulunan Sayın Valimizden ve siyasetçilerimizden ivedi olarak konunun kalıcı olarak çözüme ulaştırılmasını, mağduriyetlerin giderilmesini bekliyoruz ve istiyoruz’’ Dedi.

KAYNAK: KELKİT TİCARET VE SANAYİ ODASI – 03.02.2022

image_print

HABERLER