Başkan Kara'dan Koronavirüse Karşı Seferberlik Çağrısı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Başkan Kara’dan Koronavirüse Karşı Seferberlik Çağrısı

Giriş Tarihi: 02 Mart 2021 - 22:16

Son Güncelleme: 02 Mart 2021 - 22:17

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Beyler Kara, Gümüşhane’deki  koronavirüs  vaka sayısının yüksekliği nedeniyle bir yazlı açıklama yaparak,Gümüşhane için seferber olalım ve ilimizde hayatı normale döndürelim.” Dedi.

Başkan Kara’nın açıklaması şöyledir:

Değerli Gümüşhaneliler,

Kıymetli hemşehrilerim,

Açıklanan Korona virüs risk haritasına göre, Gümüşhanemiz maalesef çok yüksek riskli iller arasında, yani kırmızı grupta yer almaktadır. Bu durum maalesef ilimizde kısıtlamaların aynen devam etmesi anlamına gelmektedir.

Orta ve az riskli illerde hayat normale dönerken, çok yüksek riskli grupta yer alan Gümüşhanemizde esnafımız, sanatkarımız, ekmeğini günlük çalışma ile kazanan insanlarımız, eğitim çağındaki evlatlarımız başta olmak üzere tüm halkımız bir süre daha zor şartlara katlanmaya devam etmek zorunda kalacaktır.

Aziz Gümüşhaneliler,

Gümüşhanemizi çok yüksek riskli gruptan çıkarmak ve Gümüşhane’de hayatı normale döndürmek için hepimize büyük görevler düşmektedir.

Anlaşılan odur ki orta ve az riskli iller arasında girmeden Gümüşhane’de hayatın normale dönmesi mümkün değildir. Darda kalan, zorda kalan ve geçim sıkıntısı çeken insanımızın şartlar normale dönmeden rahat nefes alması mümkün değildir.

Başta Sayın Valimiz ve tüm kamu kurumlarının tedbir, uyarı ve tavsiyelerine büyük bir dikkat ve hassasiyetle uyalım.

Belediyelerimizin, meslek kuruluşlarımızın çalışmalarına destek olalım. Siyasi görüş ve fikir ayrılıklarını bir kenara bırakalım, Gümüşhane için seferber olalım ve ilimizde hayatı normale döndürelim.

Lokantalar, kahvehaneler, çay bahçeleri, düğün salonları, servisçi esnafımız, şoförlerimiz, tüm esnafımız ve daha bir dizi sektör can çekişmektedir.

Elbette ki biz bu zor şartlar altında da esnafımızın ve halkımızın yanında olmaya, onların sorun, talep ve ihtiyaçlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Bütün sektörler birbirine bağlı olup, çok yüksek riskli grupta yer alan Gümüşhanemizde şartlar normale dönmeden bir iyileşme olması ne yazık ki mümkün değildir.

Bu nedenle bütün Gümüşhane halkı olarak idarecilerimizle el ele verelim, bir seferberlik başlatalım ve Gümüşhanemizi çok yüksek riskli iller grubundan elbirliği ile çıkaralım. Az riskli iller arasına taşıyalım.

Her şey bizim elimizdedir, birlik olduğumuz takdirde; maske, mesafe, temizlik, aşı, karantina ve yetkili makamların belirlediği diğer kurallara harfiyen uyuduğumuz takdirde, Gümüşhanemizde hayat normale dönecektir.

İdarecilerimiz, kamu kurumlarımız, Belediyelerimiz, siyasi partilerimiz, basınımız, oda, sendika, dernek ve vakıflarımız velhasıl tüm halkımız Gümüşhane için el ele vermeli, hayatı normale çevirmelidir.

Bunu başaracak iradeye, imkana ve fırsata sahibiz. Gümüşhane halkı olarak seferber olalım ve çok yüksek riskli iller grubundan en az riskli iller grubuna geçelim. Böylece hem bölgemize ve hem de ülkemize örnek olalım.

Gayret, dikkat ve hassasiyet gösterdiğimiz takdirde, Allah’ın izniyle başarı hepimizin olacaktır.

Aziz Gümüşhaneli hemşehrilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

image_print

HABERLER