Başsavcılık Hastaneye El Attı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Başsavcılık Hastaneye El Attı

Giriş Tarihi: 21 Şubat 2020 - 16:03

Son Güncelleme: 21 Şubat 2020 - 16:03

GÜMÜŞKOZA GAZETESİ’NİN HABERİ – 21.02.2020

2012 Yılında Yapımına Başlanan ve Bir Türlü Hizmete Açılmayan Yeni Devlet Hastanesi Hakkında Soruşturma Devam Ediyor.

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı, 2012 yılında yapımına başlanan ve 2015 yılında inşası tamamlanan ve 5 yıldır hizmete açılamayan yeni devlet hastanesi için soruşturma işlemlerine çok önceden  başlandığını ifade etti.

Yapımı tamamlandıktan sonra bir türlü hizmete açılamayan yeni devlet hastanesi hakkında göreve başladığından kısa bir süre sonra haberi olduğunu söyleyen ve gazetemize açıklamalarda bulunan Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak,” Hastane hakkında yapılan ihale ve çalışmalar hakkında savcılık tarafından soruşturma açıldığını ve soruşturmanın da bizzat kendisi tarafından yürütüldüğünü” söyledi.

2015 yılında yapımı tamamlanan ancak yapılan çalışmalara rağmen bir türlü hizmete girmeyen Yeni Devlet Hastanesini incelemeye alan Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak CMK’nın 160/1’e göre, “Cumhuriyet savcısı, ihbar veya başka bir suretle bir suçun işlendiği izlenimini veren bir hâli öğrenir öğrenmez kamu davasını açmaya yer olup olmadığına karar vermek üzere hemen işin gerçeğini araştırmaya başlar” hükmü gereğince Yeni Devlet Hastanesiyle ilgili basın kuruluşlarına yansıyan haberleri ihbar sayarak soruşturmaya başlandığını, yapılan soruşturmanın titizlikle devam ettiği kaydedildi. Soruşturmanın titizlikle yapıldığını ve son aşamaya gelindiğini kaydeden başsavcı Kaynak,” Soruşturmayı son aşamaya getirdik. Bugüne kadar araştırma ve soruşturmaları yaptık. Çok yakın bir zamanda da soruşturmayı tamamlayacağız.” dedi.

Hastanenin haricinde Santa’ta yapımı devam eden HES çalışmaları ile ilgili soruşturmanın da devam ettiğini söyleyen Başsavcı Kaynak,”Santa’da ki HES soruşturmaların da devam ediyor.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde ulusal basında çıkan Gümüşhane cezaevinde bulunan bir mahkum ile ilgili haberlerinde gerçeği yansıtmadığını, Bu şekilde asılsız haberlerin her zaman çıktığını ve asıl olan haberi bizzat kaynağından alarak yazmak olduğunu” sözlerine ekledi.

AKTİF KAYNAK LİNK:

http://www.gumuskoza.com.tr/haber-bassavcilik-hastaneye-el-atti-29997.html

image_print

HABERLER