BAYRAMDA MASKEMİZ BAYRAMLIĞIMIZ OLSUN - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAYRAMDA MASKEMİZ BAYRAMLIĞIMIZ OLSUN

Giriş Tarihi: 23 Temmuz 2020 - 21:12

Son Güncelleme: 23 Temmuz 2020 - 21:12

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yetkililer, maske-mesafe-temizlik konusunda sürekli uyarılarda bulunurken bir hafta sonra idrak edeceğimiz Kurban Bayramı için geleneksel “Bayramlık” alışkanlığının bu bayramda yerini “Maske” ye bırakması bekleniyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve pandemi olarak ilan edilen Covid-19 ile mücadele devam ediyor. Bir hafta sonra idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nda en çok endişe edilen konulardan biri de vatandaşların bayram sevincine kapılarak maske – mesafe- temizlik kurallarına uyma noktasında rehavete kapılarak salgın riskine maruz kalması.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yetkililer tarafından sürekli olarak vatandaşlara maske-mesafe-temizlik konusunda uyarılarda bulunuluyor. Kurban Bayramı’nda virüs riskinin artabileceği endişesinden dolayı vatandaşların kurallara uyma noktasında rehavete kapılmaması isteniyor.

Vatandaşlar da, dini kültürümüzde önemli yer tutan bayramlardaki geleneksel “Bayramlık” alışkanlığının bu bayramda yerini “Maske”ye bırakmasının bayramda virüsle en güzel mücadele olacağını ve maskelere bayramlık gözüyle bakılması gerektiğini beliriyor.

Bakan Koca’dan Da Bayram Uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’na ilişkin uyarılarda bulunarak, “Bayram namazı açık alanda, mesafe kuralına uyularak kılınmalı, kurban kesiminde ve et dağıtımında hijyene daha fazla dikkat edilmelidir” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Koca, Bilim Kurulu toplantısının gerçekleştirildiğini ve alınan kararlardan birinin de doğrudan kurulla ilgili olduğunu, video konferans yöntemiyle yapılan görüşmelerin, önümüzdeki Çarşamba’dan itibaren, gerekli şartlar sağlanarak, yüz yüze yapılacağını aktardı.

Bayram Namazı Açık Alanda, Mesafe Kuralına Uyularak Kılınmalıdır

Bayramda memleketine gidecek olanların, trafik yoğunluğuna kalmadan yola çıkması gerektiğini belirten Koca şu ifadelere yer verdi:

 “Taşıtlarda kalabalık olmamalı, tedbirlere uyulabilmelidir. Bayram namazı açık alanda, mesafe kuralına uyularak kılınmalıdır. Kurban kesiminde ve et dağıtımında hijyene normalden daha fazla dikkat edilmelidir. Toplu bayramlaşma yapılmamalı, kalabalık bayram yemekleri düzenlenmemelidir. Ziyaretler sınırlı tutulmalıdır. Bayramlaşmalar mümkün olduğunca telefonla yapılmalıdır.”

Bir Araya Gelinecekse Açık Hava Tercih Edilmelidir

Bayramda, maske ve mesafe kuralına bugüne kadar olduğundan daha fazla ihtiyaç olduğunu aktaran Koca, “Özellikle 65 yaş üstündekiler, kronik hastalığı olanlar, tebrikleri telefonla kabul etmelidir. Hiçbir şekilde el sıkma, kucaklaşma olmamalıdır. El temizliğine dikkat edilmelidir. Bir araya gelinecekse açık hava tercih edilmelidir” dedi.

image_print

HABERLER