BELEDİYE BAŞKANI AYNUR ZORLU KAYA’NIN ÖZKÜRTÜN’E KÖPRÜ YAPTIRMA MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BELEDİYE BAŞKANI AYNUR ZORLU KAYA’NIN ÖZKÜRTÜN’E KÖPRÜ YAPTIRMA MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Giriş Tarihi: 16 Ekim 2018 - 13:39

Son Güncelleme: 16 Ekim 2018 - 13:39

2003 yılında üretime başlayan Kürtün HES baraj gölünün yapımı sırasında su altında kalan Gümüşhane Kürtün İlçesi Özkürtün Beldesini Yukarı Kürtün Grup köylerine ve Torul Demirkapı Grup Köylerine bağlayan tarihi köprünün yeniden yapılması için Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya büyük çaba sarf ediyor.

Özkürtün Beldesi için tarihi önemi olan ve çifte köprüler olarak tanınan Harşit nehri üzerindeki  tarihi köprü 1990’li yıllarda Kürtün Baraj gölü altında kalınca Özkürtün’ün de Yukarı Kürtün grup köyleri ve Torul Demirkapı köyleri ile ilişkisi kesilmiş oldu.

Her ortamda konuyu dile getiren ve tarihi köprünün yerine yeni bir köprü yapılmasını isteyen Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, 15 Ekim 2018 Pazartesi günü yapılan Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu’nda da konuyu gündeme getirerek baraj üzerine tarihi köprünün yerine yeni bir köprü yapılmasını istedi.

Yaklaşık 200 metre uzunluğunda olması beklenen köprünün yapılması için  Yukarı Kürtün grup köylüleri ve Torul Demirkapı grup köylüleri de büyük destek veriyor.

Köprü yapıldığında adı geçen grup köylerin Özkürtün beldesine ulaşımları büyük ölçüde kısalmış olacak.

Kendisiyle görüştüğümüz Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya köprünün yapımı konusunda şunları söyledi:  “Kürtün Baraj Gölü altında kalan köprümüzün yerine yeni bir köprü yapılmasını istiyoruz. En azından tarihi köprünün  yerini tutacak beton bir köprü istiyoruz. Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki büyük devletimiz,  Özkürtün Beldemize yıllardır hasretini çektiğimiz 200 metrelik  köprüyü en kısa zamanda yapacaktır inşallah. Beklentimiz böyledir. Devlet büyüklerimiz 2009 dan beri çeşitli vesilelerle ziyaret ettikleri Özkürtün halkına köprünün yapılacağı sözünü verdiler. Şimdi halkımız bu sözün yerine getirilmesini istiyor.  İnşallah en kısa zamanda köprünün yapılacağı müjdesini duymak istiyoruz.”

 

image_print

HABERLER