Belediye Başkanı Çimen: “İnşallah Gümüşhane'nin Tamamını AK Parti Belediyesi Yapacağız” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

13 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Belediye Başkanı Çimen: “İnşallah Gümüşhane’nin Tamamını AK Parti Belediyesi Yapacağız”

Giriş Tarihi: 10 Şubat 2024 - 18:03

Son Güncelleme: 11 Şubat 2024 - 14:30

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından 31 Mart mahalli idareler seçimleri için ilçe ve belde adaylarının tanıtımı amacıyla bugün Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen geniş katılımlı toplantıda Belediye Başkanı ve AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen de geniş kapsamlı bir konuşma yaptı.

Başkan Çimen’in konuşmasından bazı başlıklar ve içerikleri şöyledir:

“İnşallah Gümüşhane’nin tamamını AK Parti belediyesi yapacağız”

 “Üçüncü dönemde Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle tekrar aday oldum. İlk günkü heyecanla, aşkla çalışıyoruz ve bunu da devam ettireceğiz. Bir belediye başkanı aday arkadaşımız “Biz genel başkanımızla çok rahatlıkla görüşüyoruz, onlar genel başkanıyla istediği zaman görüşemiyor” demiş. Biz her ay il başkanımızla, milletvekilimizle, kadın ve gençlik kolları başkanımızla, il genel meclisi başkanımızla Ankara’da her ay toplanıyoruz. O arkadaşımız onun farkında değil. Herhalde başka bir dünyada yaşıyor. Ve biz de milletvekilimiz, il başkanımız, ben her bakanımızı, her genel müdürümüzü, her daire başkanımızı telefonumuzun diğer bir ucunda istediğimiz anda hem konuşabiliyoruz hem randevu alabiliyoruz hem görüşebiliyoruz. Demek ki bu arkadaşımız bunun farkında değil. Mevcut Gümüşhane Belediyesi’nin bütçesinin ne kadar olduğunu bilmiyor. Şu anda 402 milyon bütçemiz var. O 50 milyonlardan bahsediyor. Ve Gümüşhane Belediyesi’ne göz dikmiş. Bizler o Belediyeyi aldık, Allah’ın izniyle bundan sonra devam ettireceğiz. İlçelerimizde kaybettiğimiz belediyeler var. Şehrin abi belediyesi olarak her zaman milletimin de o belediyelerin de emrindeyiz. Beraber en güzel şeyleri yapacağız. İnşallah Gümüşhane’nin tamamını AK Parti belediyesi yaparız. Tüm dava arkadaşlarımızda bir heyecan var, bir istek var. İnşallah bu heyecan sahaya yansır. Birlik beraberlikle ve kenetlenerek inşallah zafere hep beraber ulaşırız” dedi.

“Yeni dönemde yeni projelerle, yeni hedeflere AK kadrolarla yürüyeceğiz” 

 “Bu şehirde sinema bile yoktu. Bu şehrin nereden nereye geldiğini sizler görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok. Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır diyoruz. Bahçecik Barajı şu anda bitti, suyu doldu. İsale hattı Tekke’ye kadar geldi. İnşallah Ağustos, Eylül ayında musluklarımızdan o berrak suyu beraber içeceğiz. Birileri dedi ki hangi suyu tutacaksınız dediler. Allah’ıma şükürler olsun dolu savaktan öyle güzel akıyor ki. Biz bu gücü liderimiz, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan alıyoruz. Hayvan barınağından, mezbahanesinden, yürüyüş yollarından, modern pazar yerinden, sokak sağlıklaştırmasından, Karşıyaka spor kompleksinden tutun birçok projeyi yaptık, devam ediyoruz. Birçok projeyi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Gümüşhane’nin geleceği turizmden geçiyor. Bunun için neler yapacağız? Süleymaniye Kayak Merkezi. İnşallah belediyeyle beraber Süleymaniye Kayak Merkezi birkaç yıl içerisinde Gümüşhane turizmine kazandırılacak. O kayak merkezinde en az 300 kişi çalışacak. Onunla Karşıyaka Tabiat Park projemiz hazır, her şeyimiz hazır, Bakanlık izinlerimiz hazır. Turizm Bakanlığı’ndan gerekli destekleri aldık. Ona da 1 Nisan’dan sonra hemen başlıyoruz. Halgent seyrangahı, macera parkı, şehirler arası terminal, HES ve GES projelerimizi hayata geçireceğiz. Kadınlarımıza yönelik ve gençlere yönelik projelerimizi gerçekleştireceğiz. Yeni dönemde yeni projelerle yeni hedeflere ak kadrolarla yürüyeceğiz” diye konuştu.

“GÜMSAŞ konutlarını TOKİ’yle beraber bitireceğiz”

“Bu şehre ve bu millete hizmet etmekten onur duyuyorum. Gümüşhane’nin ilk AK Parti Belediye Başkanı olmanın şerefini taşıyorum. Bu gurur benim için bir şeref madalyasıdır. Yaklaşık 2,5 yıl önce başladığımız GÜMSAŞ Yaşam Konutları projesi de, kuraları çekilen 250 ve 130 konutluk TOKİ projeleriyle birlikte bitirilecek. Bu proje Gümüşhane Belediyesi’nin şirketi tarafından yapılıyor. 2021 yılında pandemi başlarken biz vatandaşımızdan talep aldık. Yaklaşık 10 bin kişi başvurdu. Sonra gerçek talep yaklaşık 4-5 bine kadar düştü. 400 yüz civarında konut almak isteyen hemşehrilerimiz oldu. Bunların yüzde 70’i Ankara, İstanbul’dan. Yani merkezde çok fazla olmadı. Bu konutlarımızın yaklaşık yarısını bu artan maliyetlerden dolayı iptal oldu. 160 kişi iptal etti. 160 kişinin de şirket olarak parasını ödedik. Hemşerilerimize dedik ki 3 yılda bunu tamamlayıp bitireceğiz. Artan maliyetlerden dolayı 400 kişiyle başladığımız iş 170 kişiye düştü. 700 konutlu projeydi ve haliyle sekteye uğradı. Çevre Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhakesi ile bunu konuştuk ve önümüzdeki hafta bir karara bağlayacağız. TOKİ’ye yapılan projeler var. 250 ve 130 konut projeleri. Bunların kuraları çekilmişti. Gümüşhane’de ev sahibi olmak isteyen hemşehrilerimiz var. Biz de dedik ki bizim GÜMSAŞ Yaşam Konutlarında 170 kişi kaldı. 250 kurası çekilmiş, 130 kurası çekilmişle beraber bir taşla 3 kuş vuralım diyoruz. Bunu da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin talimatıyla bu sıkıntılarımızı anlattık. Talimatlar verildi. İnşallah önümüzdeki hafta bu sorunu çözeceğiz. Bunu da çözecek olan Cumhurbaşkanımızın buradaki erleri olarak bizleriz. Biz çözeceğiz. İnşallah 250, 130 konut ve GÜMSAŞ konutlarının çözümünü en kısa zamanda çözüp bir sözleşmeye bağlayıp yine bu kürsüden oradaki vatandaşlarımızı buraya toplayıp diyeceğiz ki bu iş böyle çözülür, yaparsa AK Parti yapar, yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar. 3 yılda bitiremedik, inşallah 5 yılda TOKİ’yle beraber bitireceğiz. Bunun başka bir yolu yok. ”

Kaynak: gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER