BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÇİMEN'İN 24 KASIM MESAJI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÇİMEN’İN 24 KASIM MESAJI

Giriş Tarihi: 22 Kasım 2019 - 22:20

Son Güncelleme: 22 Kasım 2019 - 22:23

Gümüşhane Belediye başkanı Ercan Çimen, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladılar. Mesaj şöyledir.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Eğitim, geleceğimizi doğru bir şekilde inşa etmemize olanak sağlayan en önemli etkendir.

Bu anlamda en büyük görev de öğretmenlerimize düşmektedir. Milletlerin ruh ve karakterini şekillendirmede, öğretmenler etkin bir rol üstlenmektedir. Bunu en iyi biçimde yapabilmek için de öğretmenlerimizin çağı yakalamış, gelişme ve yeniliklere açık, kendini devamlı yenileyen bir yapıda olması gerekmektedir. İstenmeden de olsa insan eğitiminde yapılacak bir hata, sadece yetiştirilen bireye zarar vermeyecek, aynı zamanda toplumun geleceğini de olumsuz yönde etkileyecektir.

24 Kasım 1928 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği günü, 1981 yılından itibaren, her yıl, hep birlikte “Öğretmenler Günü” olarak kutlamaktayız.

Öğretmenliğin ne kadar asil, bir o kadarda hassas bir meslek olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Eğitime verdiğiniz emek, adeta bir fidanın büyümesini beklemek gibi sabır ve o fidanı daha iyi yetiştirmek adına gayret ve özveri gerektirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; cesaretini ve özgüvenini hiçbir zaman yitirmeyen, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olan öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamlı günde Necmettin öğretmenimize ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimizi rahmetle anıyor, öğretmenlerimize aile ve öğrencileriyle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu yarınlar diliyorum.

Ercan ÇİMEN – Gümüşhane Belediye Başkanı

                                                      

image_print

HABERLER