BEN HER SABAH BİR KAŞIK DUT PEKMEZİ ALIRIM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BEN HER SABAH BİR KAŞIK DUT PEKMEZİ ALIRIM

Giriş Tarihi: 04 Şubat 2020 - 20:41

Son Güncelleme: 04 Şubat 2020 - 20:42

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyaretinden yurda dönüşünde uçakta gazetecilere çeşitli konularda açıklamalarda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulan sorulardan biri dr Koronavirüs olayı idi. 

Koronavirüs

Koronavirüs ile ilgili tedbirlerin ne olacağının ve kendisinin virüse ya da virüslere karşı özel bir önlemi olup olmadığının sorulması üzerine Erdoğan, ilk iş olarak “Bu kadar insan Çin’de sıkıntıyı yaşıyor, orada vatandaşlar da var. Onları bir defa kurtaralım” dediklerini ifade ederek şunları kaydetti:

“Şimdi arkadaşlarıma dedim ki ‘Biz 20 yıl önce böyle bir uçağı Çin’e gönderebilir miydik veya böyle bir uçağımız var mıydı?’ Şimdi ise hamdolsun bu uçağı tamamen hastane haline dönüştürdük, içine yataklar yerleştirdik. Oksijen, serum vesaire her şeyi, sağlık ekipleri uçağa yüklediler ve doktorlar, hemşireler Çin’e gittiler. Şu anda da Ankara’da bunlara komple bir hastaneyi tahsis ettik. Bu hastanede her biri bir odada yalnız yatıyor. Bunların yanında da 7 Azeri, 3 Gürcü, 1 de Arnavut getirdik. Şimdi tabii dünyada ses getirdi, ‘Türkiye böyle bir durumda bakın ne yaptı’ diyorlar. Ama bizde de malum çevreler yine aynı durumdalar maalesef.”

“DUT PEMEZİ”

“Erdoğan, bu konuda alınabilecek tedbirlere ilişkin de, “Benim bir tavsiyem var. Tabii bunu sağlıkçılar da söylüyor. Yine de üşütmeyin. Aman ateşe falan dikkat edin. Tabii bunlar belirtileri. Hepsinden öte kendinize güvenin. Gıdalarınıza dikkat edin. Bizim özel bazı tedbirimiz var mı derseniz, öyle bir tedbir inanın yok. Vücudu güçlü tutacağız. Bizim bazı arkadaşlar sağ olsunlar ara sıra dut pekmezi gönderirler. Ben her sabah bir kaşık dut pekmezi alırım. Çünkü kan yapar. Ağırlıklı olarak Erzurum’dan.” değerlendirmesinde bulundu.”

KAYNAK: AK PARTİ GENEL MERKEZİ İNTERNET SİTESİ – 4.02.2020   

image_print

HABERLER