Benim milletim koalisyon hükûmetlerinden ders aldı, onlara yetki vermez - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Benim milletim koalisyon hükûmetlerinden ders aldı, onlara yetki vermez

Giriş Tarihi: 02 Şubat 2023 - 14:38

Son Güncelleme: 02 Şubat 2023 - 14:38

01.02.2023 Çarşamba günü TRT-1, TRT Haber, TRT World, TRT Türk, TRT Avaz, TRT Kürdi, TRT Arabi, TRT Radyo-1 ve TRT Radyo Haber ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen canlı yayında Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, moderatörlüğünü Canan Yener Reçber’in üstlendiği yayında; gazeteciler Mustafa Kartoğlu, Pelin Çift, Abdulkadir Selvi ve Hale Kaplan’ın 2023 seçimleri, anayasa değişikliği, EYT düzenlemesi, terörle mücadele, ekonomik gelişmeler, Türkiye Yüzyılı vizyonu, dış politika ve gündemdeki diğer gelişmelere ilişkin sorularını cevapladı.

Türkiye’nin koalisyonla geçen yıllarına ilişkin videonun izlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Altılı masayı da koalisyona benzettiğiniz oluyor mu? Altılı masa bir ortak politikalar mutabakat metni açıkladı, bu bir koalisyon protokolü olarak nitelendirilebilir mi?” sorusu yöneltildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, soruya şu cevabı verdi: “Yani değişik bir versiyonu diyebilirsiniz. Çünkü ben de şöyle bir inceleme fırsatını buldum ve koalisyon hükûmetleri belki buna göre çok daha isabetli adımlar atma fırsatını yakalamış olabilir. Niye, çünkü 6 ay hükûmet ediyor ama bunlar o fırsatı da bulamayacaklar. Çünkü benim milletim bu koalisyon hükûmetlerinden ders aldı. Yedili masa Türkiye’ye bir şey hiç getiremez, milletim de zaten onlara bu yetkiyi vermez. Masadaki oturma düzeninden ziyaret sırasında kadar, her konuda çıkmaza girenlere benim vatandaşım ülkesini yönetme yetkisini vermez, vermeyecektir. Masadakiler, ülkeyi götürse götürse eski, o kötü günlerine götürür. Çünkü özlemleri, vaatleri eski Türkiye. Tamamen siyaset mühendisliği üzerine kurulu, derme çatma bir masa. Masadakilerin talimatıyla hareket edecek bir cumhurbaşkanı ile böylesi büyük bir ülke yönetilemez.”

Masadakilerin, talimatı da dışarıdan aldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne diyor, ‘Batı bize aferin diyecek’ Mantığa bak, söyler misiniz arkadaşlar, kuklalara kim itibar eder?” diye sordu.

Davos’taki bir anısını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, IMF’in başındaki kişiye, “Siz Türkiye’yi idare edemezsiniz. Ancak siz taksitlerinizi alırsınız, dönersiniz ama ülkeyi yönetmek bana aittir, size ait değil” dediğini anlattı.

Türkiye’nin o zaman IMF’e 23,5 milyar dolar borcu olduğunu ve 2013’te bu borcu bitirdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bunu o yedili masadaki kişilerden bir tanesi değil, Türkiye’nin başbakanı olarak, Tayyip Erdoğan’ın hükûmeti hâlletti, ödedi ve IMF ile irtibatımızı kestik. Bakın o gün bugün bizim artık IMF ile ilişkimiz yok ama şu anda yedili masanın içinde olanlardan, otellerin lobilerinde IMF ile görüşmeler yapanlar var. Bizim o zaman Merkez Bankasının rezervi 27,5 milyar dolardı, şu anda 128,5 milyar dolar döviz rezervimiz var. Başbakanlığım döneminde bir ara 135 milyar dolara da çıktık, yine çıkacağız, daha fazlası olacak çünkü bizim hükûmet etme sistemimiz, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’yle istikrar kazandı. Bu, koalisyonlar hükûmetiyle istikrarsızlık değil. Şimdiki hâl muhal çünkü bunların böyle bir araya gelip daha cumhurbaşkanı adayını seçemeyenlerin bu ülkeyi yönetme kabiliyeti olabilir mi ya? Mümkün değil. Milletim bütün bunları görüyor, biz de şu anda rakamları konuşuyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir vatandaşın önünü kesip, 1946’nın ekmek kartını kendisine verdiğini belirterek, kartı kameralara gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimi bu. Cumhuriyet Halk Partisini tanımak istiyorsan bu ekmek kartına, karnesine bakacaksın. Bu, CHP’nin karnesidir. Bundan daha güzel ispat olur mu? Benim milletim bir daha bu karne dönemine dönmez ve dönmeyecektir. CHP’yi tanımak istiyorsanız işte, karnesi bu” diye konuştu.

KAYNAK: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi – 01.02.2023

Aktif kaynak link: https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/142705/cumhurbaskani-erdogan-trt-ortak-yayinina-katildi

image_print

HABERLER