Berat Kandili Gümüşhane Mesajları - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Berat Kandili Gümüşhane Mesajları

Giriş Tarihi: 27 Mart 2021 - 13:38

Son Güncelleme: 27 Mart 2021 - 13:38

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Rabbimizin rahmet ve affına mazhar olarak, günahlardan arınmamıza vesile olacak olan Berat Kandiline bir kez daha erişmiş bulunmaktayız.

Yüce Allah’ın affına ve rahmetine kavuşup, O’nun katında temize çıkmak anlamına gelen berat, tüm İslam alemi için yeniden doğuşu da ifade etmektedir.

Bu münasebetle, Berat Kandilini Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde tövbe ve ibadetle ihya etmeli, ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlığın sağlık ve huzuru için dua ederek değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gümüşhaneli hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hayra, huzura ve esenliğe vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Mübarek Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Kandilini idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Af, rahmet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilen bu mübarek gece; sonsuz merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabileceğimiz müstesna 
zaman dilimlerinden birisidir.

Berat Kandili, Yüce Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi; kendimize, ailemize, yakınlarımıza ve bütün kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Bereketi ve rahmeti bol olan bu mübarek gecede temiz bir kalple Allah’a yönelmek dünyevi ve ebedi hayatımızı daha güzel ve anlamlı kılacaktır. Dünyayı saran Koronavirüs ile mücadele içinde bulunduğumuz bu zor dönemde insanlığın hastalıktan kurtulması; hastaların şifa bulması için de Rabbimize dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimizin ve bütün İslâm Âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin barış ve huzura vesile olmasını, aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyoruz.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Rahmet ve mağfiret dolu mübarek Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmaya vesiledir. Berat Kandili aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. İman, ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizle muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için, bu mübarek geceyi fırsat bilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslâm aleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Mağfiret ve bereket kapılarının aralandığı, günahlardan arınmak için bir olan ve kutsal üç ayları içerisinde kutlanan Berat Kandili’ne erişmenin heyecanı içerisindeyiz. Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’ni bir kez daha bizlere yaşattığı için Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. On bir ayın sultanı Ramazan’ın müjdecisi olan Berat Kandili, Cenab-ı Allah’ın bizlere bağışlanma kapılarını araladığı mübarek bir gecedir. Bu zor zamanlarda bağışlanma ve dua kapılarının sonuna kadar açıldığı geceyi fırsat olarak görmeli, küslük ve dargınlıklarımızı bir kenara bırakıp, Cenab-ı Allah’a dua etmeli, tövbe etmeli ve tüm dertlerimize şifa için yalnızca ondan yardım dilemeliyiz. Mutluluk ve huzura ancak bu şekilde ulaşabiliriz. 

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Berat Kandili’nin milletimizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğinin çoğalmasına, huzur, sevgi ve saygının artmasına vesile olmasını temenni eder; üniversitemiz camiasının, sevgili öğrencilerimizin, Gümüşhane halkımızın ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni en samimi dileklerimle kutlarım.”
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Berat kandilinizi yüreklerimizdeki imanı ve topraklarımızdaki emanı güçlendiren; milletimiz, ümmetimiz ve insanlık alemi için hayra (huzura, barışa) vesile olan bir gece olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Varlığımızı bir kez daha gözden geçirme, hayatımızı muhasebe etme ve bizlere verilen nimetlere şükretme imkanı sağlayan mübarek gecelerden biridir. Dargınların barıştığı, akrabalık ve kardeşlik duygularının arttığı, maneviyatın anlam kazandığı Berat Gecesi, Yüce Allah’ın rahmet ve bereket kapılarını ardına kadar açtığı, günahlarımızı affettiği, ibadetlerimizi mükafatlandırdığı müstesna gecelerdendir.Öyle ki bu feyizli gecenin anlam ve idrakı ile şükretmeli, Râbbimizin rızasını kazanma arzusu ve iştiyakı içinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta milletimizin ve tüm İslam Aleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu mübarek gecenin tüm insanlığa merhamet, huzur, birliktelik, kardeşlik ve barış getirmesini temenni ediyorum.”
 

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN TEMSİLCİSİ KÖKSAL SEVİM

“27 Nisan cumartesi’yi pazara’a bağlayan gece kutlanacak Berat Kandili dolayısıyla Yüce Allah’ın affına ve mağfiretine mazhar olmamızı niyaz ediyorum.

Kur’an ayı olarak ta kabul edilen Berat gecesinin, bizler için bir milat olması gerektiğini, aynı zamanda da Ramazan ayının müjdecisidir berat gecesi

Berat Kandilinin, Yüce Allah’ın bizleri affetmesini umduğumuz, inandığımız gibi bizlerin de insanların hatalarını affetmemiz şuuruna varmamız gerektiği bir gece olmalıdır. Berat gecesinde günlük koşuşturmalara ara vererek bütün bedenimiz, kalbimiz ve ruhumuzla Allah`a samimiyetle yönelerek, yaptığımız hatalarımızdan ve yanlışlarımızdan pişman olduğumuzu ve bir daha o hataları yapmayacağımızı belirterek O’ndan af dilemek, dosdoğru olabilmek için irade ortaya koyabilmek gerekir

Samimiyet içerisinde yapılan bir tövbenin kabul edileceğinin Kur’an’da ve hadislerde bildirildiğini unutmamalıyız.

“Berat gecesi, “bağışlanmak isteyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya uğrayan yok mu, ona afiyet vereyim.” Müjdelerine mazhar olabilmek için Allah’a dönmenin yönelmenin zaman dilimidir. Bu gecede bol bol ibadet ve dua edilmeli, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in (sas) hayatı bir kez daha okunmalı, öğrenilmeli ve yaşanmalıdır.

İnsanlar kendisinden başlamak kaydıyla, özüyle sözünün bir olmasını sağlayarak, merhametle, sevgi ve saygıyla birbirine kol kanat germelidir.”

Berat gecesinin, karşı karşıya kaldığımız bu virüs salgınından kurtulmamıza vesile olmasını, sağlık çalışanlarımıza ve bütün emeği geçenlere güç kuvvet olmasını diliyorum. Bu gecenin, Türk milletimizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın kurtuluşuna, sağlık, huzur ve esenliğine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu duygularla, milletimizin, Gümüşhaneli kardeşlerimizin ve bütün Müslümanların Berat Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Allah’a samimiyetle açtığımız ellerin, yakarışların ve yapılan duaların kabul edilmesini niyaz ediyorum. Aziz Milletimizin, İslam aleminin birliğine, huzuruna, dirliğine ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine vesile olmasını diliyorum.”

image_print

HABERLER