BİLİM ADAMI TEKSAS'TAN GELİP GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE KONFERANS VERDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BİLİM ADAMI TEKSAS’TAN GELİP GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE KONFERANS VERDİ

Giriş Tarihi: 31 Mayıs 2018 - 14:40

Son Güncelleme: 31 Mayıs 2018 - 14:49

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliği çerçevesinde düzenlenen “Tıbbi Tanı Tekniklerinde Nanoteknoloji” adlı konferansın ikinci ayağı Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi.

Düzenlenen konferansa University of Texas Rio Grande Valley’den Profesör Samir Iqbal, konuşmacı olarak katıldı.

Disiplinlerarası çalışmalarda biyosensör uygulamaları ve kanser teşhisinde nanoteknoloji ile ilgili çalışmaları hakkında bilgiler veren Profesör Samir Iqbal: “Nanoteknolojik ürünler; test ve tanı işlemlerinin hızla gerçekleştirilmesi, kanserin erken dönemde tanılanması, patojenlerin belirlenmesi, detaylı görüntüleme ve enfeksiyon gelişimini önlemede yararlar sağlamaktadır. Günümüzde teknolojik aletlerin çevreye yaydığı radyasyona maruz kalan insanlarda kanser riski gittikçe çoğalmaktadır. Bu nanoteknolojinin tıbbi alanlarda kullanılması sayesinde gelecekte bizler için büyük bir sorun olan kanser, daha az zamanda ve daha kolay bir şekilde tedavi edilecektir.” şeklinde konuştu.

 

 

image_print

HABERLER