BİZ SİZLERİ ÖZ KARDEŞİMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BİZ SİZLERİ ÖZ KARDEŞİMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ

Giriş Tarihi: 19 Aralık 2019 - 7:45

Son Güncelleme: 19 Aralık 2019 - 7:46

Gümüşhane’de 17 Ülkeden yaklaşık bin göçmen vatandaş misafir ediliyor.

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle Gümüşhane’de “Kültürlerin buluşma noktası Türkiye” konulu etkinlik düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün organize ettiği  program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Göçmen vatandaşları yoğunlukla katıldığı programda Gümüşhane’de bulunan göçmenler kendi ülkelerine ait yemekleri ve çocuklarının yaptıkları resimleri sergileyip çeşitli etkinlik gösterileri icra ettiler.

Programda konuşan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek şunları söyledi:

 “Ülkemiz büyük bir ülke. Türkiye Cumhuriyeti kadimden beslenen, kökleri çok derine uzanan önemli, özellikli bir ülke. Yüzyıllardır olduğu gibi bugün de topraklarını ve gönlünü bütün insanlığa açmış, bütün insanlığı kucaklayan güzel bir ülke. Sizler de bu ülkede şu anda bizimle beraber olarak bize ayrı bir güzellik, renk veriyorsunuz. Bizim için ev sahipliği kadar misafirlik de çok önemli. Çünkü biz biliriz ki muhacir olmak zorluklar gerektirir, sıkıntılar yaşatır. Bu nedenle biz sizleri öz kardeşimiz olarak kabul ediyoruz bu coğrafyada. Her daim acınız acımızdır, sevinciniz sevincimizdir. Buralarda aynı kendi topraklarınızda olduğu kadar, ondan daha fazlasıyla kendinizi emin hissedebilirsiniz. Bu memleketin her insanı sizi kardeş kabul etmektedir.  Kardeşliğimiz bakidir. İnşallah bu tür programlarla bütün dünyanın farkınıza varmasını diliyorum.” dedi.

İl Göç İdaresi Müdürü Vedat Aslan’da bir konuşma yaparak  da Gümüşhane’de 17 ülkeden yaklaşık bin göçmeni misafir ettiklerini belirtti.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ

image_print

HABERLER