BU DERS, TÜRKİYE'DE SADECE GÜMÜŞHANE'DE OKUTULUYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BU DERS, TÜRKİYE’DE SADECE GÜMÜŞHANE’DE OKUTULUYOR

Giriş Tarihi: 11 Nisan 2019 - 16:07

Son Güncelleme: 11 Nisan 2019 - 16:08

“Pestil ve Kömecilik” seçmeli dersi ülkemizde sadece Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okutuluyor.

Gümüşhane deyince akla ilk gelen ve Gümüşhane’nin en önemli ekonomik faaliyetlerinden birisi olan pestil ve köme ile ilgili olarak “Pestil ve köme dersi nerede okutuluyor?” sorusunun cevabının “Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” olduğunu artık tüm Türkiye biliyor.

Pestil ve Kömecilik Seçmeli Dersi Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2015-2016 eğitim öğretim yılından beri okutuluyor.

2018-2019 eğitim öğretim yılında da Pestil ve Kömecilik dersinde pestil ve köme ile ilgili teorik eğitimi alan öğrenciler, uygulama için, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Sercan Akpınar ve usta öğreticilerin gözetiminde okul atölyesinde “herle” yapıp pestil serdiler.

Pestilin yapım aşamasının her anını uygulayan öğrencilerle, Gümüşhane Yöre Pestil Fabrikasına da bir iş yeri gezisi düzenlendiler. Fabrika gezisinde pestil ve kömenin yapımından kurutulmasına kadar geçen süreç fabrika yetkilisi tarafından öğrencilere anlatıldı.

Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Sercan Akpınar, Pestil ve Kömecilik dersinin öğrenciler tarafından özellikle uygulama kısmının zevkle takip edildiğini, öğrencilerin alanında uzman usta öğreticilerin tecrübesiyle pestilin yapımının her aşamasını görme ve uygulama şansı yakaladığını ve pestil köme fabrikasını da gezerek sektör hakkında öğrencilerde kalıcı öğrenmeler kazandırdıklarını, söyledi.

Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamit Tanış da “Pestil ve kömecilik seçmeli dersi” ile ilgili şunları söyledi: “Sadece ekonomik bir faaliyet değil kültürel bir faaliyet olarak da gördüğümüz ve 4 yıl önce okutmaya başladığımız Pestil ve Kömecilik dersinin öğrencilerimiz tarafından artık benimsendiğini, bu dersi okutmamızın toplum nazarında karşılık bulduğunu gördük. Pestil ve kömecilik dersi Gümüşhane dışından da pek çok kişinin dikkatini çekiyor ve sürekli aranıyoruz. Arayanlara biz de zevkle bilgi veriyoruz. Son olarak Ordu Gıda, Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü personeline “pestil ve kömecilik” dersi ve pestil ve kömenin yapımı hakkında bilgi aktardık. Türkiye’de bir ilki başardığımız için ve “Pestil ve köme dersi nerede okutuluyor?” sorusunun cevabının “Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” olduğu için mutluyuz” dedi.

image_print

HABERLER