BU KELEBEĞİN KANADINA “KOBRA YILANI”NI KİM KOYDU? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BU KELEBEĞİN KANADINA “KOBRA YILANI”NI KİM KOYDU?

Giriş Tarihi: 10 Ekim 2018 - 20:02

Son Güncelleme: 10 Ekim 2018 - 20:01

TEFEKKÜR KÖŞESİ 

Yazı: Hasan PİR

 “KELEBEK VE KOBRA” ALLAH’I ANLATIYOR

Hindistan ve Güney Doğu Asya ülkelerinde yaşamakta olan “Atlas kelebeği” dünyanın en büyük kelebeği olarak bilinmektedir.

Atlas kelebeği bilim dünyasında “Atlas moth”, “Attacus atlas” adıyla da tanınmaktadır. Bu kelebek hakkında geniş bilgiye internet sitelerinden ulaşmak mümkündür.

Atlas kelebeğinin düşmanı yeşil küçük bir yılandır. Kelebek bu yılanı gördüğünde kanatlarını açarak ve oynatarak yılanı kaçırmaktadır.

Kelebek kanadıyla yeşil yılanı nasıl kaçırabilir? İşte kelebeğin en orijinal özelliği de zaten burasıdır. Atlas kelebeğinin, 25-30 cm’i bulan kanatları üzerinde kobra yılanı motifi bulunmaktadır. Yeşil yılan, kelebeğe yaklaştığında, kelebek, kobra figürlü kanatlarını açarak ve oynatarak düşmanı olan yılanı korkutup kaçırmaktadır.

kobra

Şimdi gelelim olayın tahliline…

Atlas kelebeğinin kanadına “silah olarak” bir kobra resmi konulmuştur. Kelebeğin bundan haberi yoktur. Ömür boyunca da haberi olmayacak ve ömür boyunca da o resmi kendi gözleri ile göremeyecektir.

Bir kelebek, göremediği bir silahı düşmanlarına karşı nasıl  kullanabiliyor? Kelebekle uzaktan yakından ilgisi olmayan kobra yılanının resmini kelebeğin kanadına kim çizmiştir? Kanadındaki kobra yılanının resmini düşmanlarına gösterme hissini kelebeğe kim vermiştir?

Hindistan ormanlarında yaşayan atlas kelebeğini kim yaratmışsa, bu kelebeğin kanatlarına kobra yılanı figürünü çizen de aynı o zat olmalıdır. Bu da ancak Allah’tır. (c.c.)

Veya diğer bir ifadeyle; kobra yılanını kim yaratmışsa, kobranın resmini atlas kelebeğinin kanatlarına çizen de odur. Bu da ancak Allah’tır. (c.c.)

Yoksa bu işi nasıl izah edebilirsiniz? Tabiat mı yaptı diyeceksiniz? Akılsız, şuursuz bir tabiatın atlas kelebeğinin düşmanını hesap edip, kobra resmini kelebeğin kanatlarına çizmiş olması düşünülebilir mi?

Peki o halde bu resmi kim yaptı? Hangi ressam yaptı? Kobra yılanını alıp, hem de her türlü rengiyle, şekliyle nazik ve zenne bir kelebeğin kanatlarına resmetmek Allah’tan başka kimin işi olabilir ki?

İşin bir başka ilginç tarafı da, kelebeğe düşmanlarını tanıma ve onlara karşı koyma his programının verilmiş olmasıdır. Kelebek, kendisine kodlanan program gereği, düşman bir yaratığı görünce, hemen kanatlarını açıyor ve kanatlarındaki silahı, yani kobra resmini düşmanına gösteriyor. Ama, dost bir yaratığı görünce bu olayı yapmıyor. Yani her şeyi ile dört dörtlük bir yaratılış harikası…

Kobra yılanını yaratan Allah, kobranın resmini, silah olarak kelebeğin kanatlarına işlemiştir.

İşin en ilginç tarafı da; kelebeğin düşmanı olan yeşil yılanın da kobranın da aynı ormanlarda yaşıyor olmasıdır. Yani kelebek; kobranın olmadığı bir yerde yaşamış olsa, kanatlarında “kobra” siahının olmasının bir manası kalmayacak…

Böyle mucizelerle kendisini bizlere tanıtan alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.

Yazımızı bir dua ile bitirelim: “Allah’ım bizi kendine kul, Habibin Muhammed’e (a.s.v) hakiki ümmet eyle. ( Amin.)

 

image_print

HABERLER