Bu millet dara düştüğünde har zaman kahramanları olmuştur - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Bu millet dara düştüğünde har zaman kahramanları olmuştur

Giriş Tarihi: 16 Temmuz 2020 - 20:12

Son Güncelleme: 16 Temmuz 2020 - 20:18

GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ HABERİ

Gümüşhane’de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Fatih Parkında “Anadolu Ajansı Objektifinden 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” açılışıyla başlayan programın ardından, etkinlikler kapsamında Kemaliye Camii’nde tüm şehitlerimizin anısına Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Buradaki programın ardından Valimiz Kamuran Taşbilek ve beraberindeki heyet şehit kabirlerini ziyaret ederek, şehitlerimiz dualar ve tekbirler eşliğinde yad edildi.

Akşam saatlerinde ise program kapsamında, Fatih Parkında kurulan platformdan, 15 Temmuz gecesini anlatan sinevizyon gösterileri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimize seslenişi canlı olarak vatandaşlarımıza izlettirildi.

Programda yaptığı konuşmada; 15 Temmuz’da Türk milletinin karanlık bir geceyi yaşadığını, fetöcü hainlerin haince saldırısını yaşadığını kaydeden Valimiz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanları doldurun çağrısıyla, isteğiyle milletimiz topyekün kıyama durdu. O kıyam çerçevesinde kendisine, iradesine saldırıyı el birliğiyle, göğüs göğüse, kardeşleriyle el ele vererek o hain saldırıyı bertaraf etti” dedi.

Valimiz konuşmasının devamında “Millet dara düştüğünde her zaman kahramanları olmuştur. Nasıl 15 Mayıs 1919’da düşman İzmir’e çıktığında Hasan Tahsin çıktı, ilk kurşunu sıktı, onun 21. yüzyıldaki kardeşi Ömer Halisdemir de, 15 Temmuz’da hiç çekinmeden, canını düşünmeden vatan uğruna şehadete erdi. Bu milletin kahramanları çoktur, bu milletin liderleri de çoktur. Dara düştüğünde binlerce yıldır Kürşad’tan Sultan Alparslan’a, Sultan Alparslan’dan Sultan Fatih’e, Sultan Fatih’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a büyük liderler çıkaran bir milletiz. Bu millet, bu devlet her daim payidar kalacaktır. Ben 15 Temmuz gecesinde ve milletimizin birliği uğruna bin yıldır canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah devletimizi, milletimizi korusun, birliğimizi beraberliğimizi daim etsin” dedi.

Saat 00:13 olduğunda tüm camilerimizden okunan selanın ardından Valimiz, demokrasi nöbetine katılarak vatandaşlarımızla sohbet etti.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ

image_print

HABERLER