BU SÖZLER, BÜTÜN ERDOĞAN DÜŞMANLARINA CEVAPTIR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BU SÖZLER, BÜTÜN ERDOĞAN DÜŞMANLARINA CEVAPTIR

Giriş Tarihi: 26 Kasım 2017 - 21:08

Son Güncelleme: 26 Kasım 2017 - 21:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, 26 Kasım 2017 Pazar günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında gerçekleştirilen programa katıldı.

İstanbul Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına yönelik şiddet eylemlerinde hayatlarını kaybetmiş olan tüm kadınları tazimle yâd ederek, Allah’tan rahmet temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir bölümünü “kendisi ve yakınları için yurt dışında parası var” diyenlere ayırarak şunları söyledi:

 “YURT DIŞINDA BİR KURUŞ PARAM VARSA CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA BİR DAKİKA DURMAYACAĞIM”

Ana muhalefet partisi liderinin kendisi, ailesi ve yakınları hakkında aslı olmayan iddialarda bulunduğunu ve iddialarının çürütülmesine rağmen bu tavrını sürdürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Neymiş efendim, çocuklarım, kardeşim, eniştem, dünürüm, hatta eski müdürüm yurt dışına milyonlarca dolar para göndermiş. Daha önce de benim 3 milyar dolar param olduğunu iddia etmişti. Tabii bu iftiraların müşterisi de çıkıyor; medyada, sosyal medyada, yurt içinde ve dışında pek çok karanlık mahfilde bu iftiralar sürekli döndürülüp dolaştırılıyor. Hangi hukuk ekolüne bakarsanız bakın, hepsinin de temelinde şöyle bir kaide vardır: Müddei iddiasını ispatla mükelleftir, yani bir şeyi iddia ediyorsan onu ispatla senin bir defa ortaya koyman gerekir” dedi.

Ana muhalefet liderine iddialarıyla ilgili belgesi varsa paylaşması çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Tayyip Erdoğan’ın yurt dışında bir kuruş parası varsa herhangi bir bankada, çıksın bunu ispat etsin. İspat ettiği anda Cumhurbaşkanlığı Makamında bir dakika durmayacağımın taahhüdünü veriyorum. Bunu ispat edemeyen o makamında duracak mı, o da bunun bana taahhüdünü versin.”

“HAKKIMIZI HUKUK YOLUYLA ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine ve yakınlarına iftiralarda bulunan ana muhalefet liderinin SGK’yı nasıl batırdığını, torununu nasıl SGK’lı yaptığını bildiklerini belirterek, “Biz bu zatın seviyesine inmeyecek, hakkımızı hukuk yoluyla aramaya devam edeceğiz. Hemen avukatlarıma talimatı verdim, bu müfteri hakkında gereken hukuki işlemleri başlattılar. Şahsım başta olmak üzere itham ettiği çocuklarım, eniştem, kardeşim, dünürlerim, hep birlikte bu zata iftiralarının bedelini ödetmek amacıyla manevi tazminat davasını 1,5 milyon lira olarak talep ediyoruz, açtık. Şu ana kadar bu zatın iddia ettiği gibi milyoner olamadık belki, ama bu zattan aldığımız, alacağımız tazminatlar sayesinde herhâlde olacağız” dedi.

“Biz ülkemiz için, milletimiz için, elbette kadınlarımız için, gençlerimiz için çalışmaya, üretmeye, reform yapmaya devam edeceğiz” sözleriyle konuşmasını sürdüren ve 2019 yılında yapılacak yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi seçiminin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini ekranları başında ve salonda dinleyen kadınlardan müfterilere yanıtlarını sandıkta vermelerini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadınlara, çocuklara, tüm masumlara yönelik her türlü şiddeti reddettiğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. En şerefli varlık olan insana bu konumuna uygun şekilde davranılmasını sağlayacak o ideal düzeni kurana kadar mücadelemiz devam edecektir” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER