Bu Üç Köy, Artabel’in Kapısı  Olacak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Bu Üç Köy, Artabel’in Kapısı  Olacak

Giriş Tarihi: 02 Ocak 2024 - 19:53

Son Güncelleme: 02 Ocak 2024 - 22:04

İçinde 3 bin 331 metre yüksekliği ile Gümüşhane’nin en yüksek zirvesi olan Abdal Musa Tepesi’nin de yer aldığı Torul ilçesi sınırlarında bulunan  Artabel Gölleri Tabiat Parkı için DOKA tarafından hazırlattırılan turizm konsept master planının odak çalışma grubu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Gülaçar, Gümüştuğ ve Dağdibi köyleri karşılama merkezi olarak belirlendi.

Torul Kaymakamlığı toplantı salonunda Kaymakam Muhammet Kılıçaslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bundan sonraki süreç için eğitim, tanıtım ve altyapı çalışma grupları oluşturulmasına karar verildi.

Geçtiğimiz Aralık ayı başında  Torul ilçesinde Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nın olduğu alanın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve geleceğe dair vizyon belirlemek amacıyla Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından hazırlattırılan Artabel Gölleri Tabiat Parkı Konsept Master Planı tanıtım toplantısı yapılmıştı.

Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan’ın talimatıyla oluşturulan odak çalışma grubu planda belirlenen konulardan hangilerinin yapılabileceği konusunda çalışma yaptı.

İlçeye bağlı Gülaçar, Gümüştuğ ve Dağdibi köylerinin karşılama merkezi olarak belirlendiği proje için düzenlenen toplantıda; planda yer alan otantik yayla evleri, pansiyonlar, kolay, orta ve zor yürüyüş parkurları, Osmanlı-Rus savaşı kalıntıları, tur kayağı, meteor yağmuru festivalleri, kuş gözlemi ve binicilik yapılabilecek alanlarla ilgili ön çalışma yapıldı.

Turizm, AFAD, DKMP, GÜDAK temsilcilerinin katıldığı toplantıda DOKA heyeti katılımcıların tekliflerini raporlara ekledi.

Toplantıda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Esra Tunç, planın kısa bir sunumunu yaptı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Muhammet Kılıçaslan, “Bu bir anda olacak iş değil. Önce hedef belirlememiz gerek. Süreç kaybı yaşamamak için katılımcılıkla hedef kitlemizi doğru belirlememiz lazım. Burada olduğum sürece bu işi sahipleneceğim” ifadelerini kullandı.

Toplantıda; bahse konu Gülaçar, Gümüştuğ ve Dağdibi köyleri sakinlerinin mutlaka sürece katılmaları gerektiği vurgulanarak eğitim, tanıtım, altyapı çalışma grupları oluşturulmasına karar verildi.

image_print

HABERLER