Bugün 15 Temmuz’un 6. Yıl Dönümü - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Bugün 15 Temmuz’un 6. Yıl Dönümü

Giriş Tarihi: 15 Temmuz 2022 - 0:10

Son Güncelleme: 14 Temmuz 2022 - 22:38

HASAN PİR

Bugün; dünya ihanet ve terör tarihine “15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi” olarak geçen olayın altıncı yıl dönümü.

Altı yıl boyunca FETÖ örgütü ile ilgili her şey yazıldı, söylendi… Hâlâ da yazılıp söylenmeye devam ediliyor. Böyle büyük bir nankörlük ve ihanet kolayca unutulmamalı, kolayca hafızalardan silinmemeli.

Dün olduğu gibi yarın da karşımıza yeni FETÖ ihanetlerinin çıkmaması için her vatandaşımızın bu ihaneti iyi analiz etmesi ve çocuklarına anlatması gerekir.

Organize din istismarı yapıldı

FETÖ olayı, dinin istismar edildiği bir şer organizasyondur. Bu milleti can evinden vurmuştur. Bu millet; tarih boyunca “Allah, İslam, din, diyanet” gibi  mukaddes kelimeleri kullananları hiç sorgulamamış, bu kutsalları kim ağzına almışsa milletimiz hemen ona koşmuş, onu dost bilip ekmeğini, aşını onunla paylaşmıştır.

Bu milletin; dinine bu kadar sorgusuz ve şartsız bağlılığını bilen dünyanın şer üst akıl odakları milletimizin bu masumiyet teslimiyetini kullanarak Türkiye’nin başına FETÖ belasını açmışlardır. Bu yolla bu milleti ve onun çocuklarını avlayıp, kandırmışlardır.

15 Temmuz darbe girişimi Allah’ın lütfu ile engellenmiştir. Darbeciler ve onların destekçileri bugün artık Türk yargısına hesap vermektedirler. Ama, asıl hesap ötelerde, yarın Allah huzurunda görülecektir. Bu milletin dini, diyaneti ve mukaddesleriyle teröristlik yapma hesabı çok çetin olacaktır.

FETÖ olayından alınacak  dersler var

FETÖ olayından millet olarak gerekli dersleri çıkarmalıyız. Bu acı tecrübe ile bundan sonra dinimizi her zamankinden daha hassas, daha şuurlu öğrenmek ve yaşamak durumundayız. Ölçümüz “Kur’an, sünnet ve icmadır” Yani ifrat ve tefritten uzak istikamet üzere olan bir İslamiyet’i en güzel öğrenip, yaşamak ve yeni nesillere de aktarmak mecburiyetindeyiz. Çünkü din hayatın hayatıdır. Bu milletin ihyası ise doğru İslamiyet’i ve İslamiyet’e ait doğruluğu yaşamakla mümkün olacaktır. Bu bağlamda İslam’ın Anadolu’da yerleşmesinde ve yaşanılırlığında önemli yeri olan müspet dinî sivil yapılar ve cemaatler FETÖ bahane edilerek zan altında bırakılmamalıdır.

Avrupa ve Amerika fesat şebekelerinin oyunlarına hiçbir devlet kurumumuz alet olmamalıdır. Zira; FETÖ organizasyonunu dizayn eden Batı ve Amerika fesat şebekleri bir taşla iki kuş vurma oyunu peşindedirler.  FETÖ çemberi ve algısı içine müspet dinî sivil yapıları ve cemaatleri de dahil ettirerek bir taşla iki kuş vurmak ve İslam’a bu şekilde daha büyük darbe vurmak hesabını yapmaktadırlar.

15 Temmuz sürecinde müspet sivil dinî yapılar ve cemaatler zarar görmedi

FETÖ kalkışımından sonra geride kalan altı yılda şunu gördük ki; gerek devleti yöneten siyasi erk, gerek MİT ve emniyet teşkilatı, gerek adli yetkililer ve adli merciler, gerekse idari yetkili ve merciler tuzak senaryoları çok iyi bildikleri için elhamdülillah bir yanlışa düşmediler. Müspet dinî sivil yapıları ve cemaatleri FETÖ’den ayırdılar. Vatanını, milletini, dinini, diyanetini, bayrağını, ordusunu seven hiçbir sivil dinî grup ve cemaat FETÖ ile karıştırılmadı.

En büyük zenginlik ve kuvvetimiz olan milli birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza ettiğimiz sürece bu ülkede bundan sonra da hiçbir kişi, grup ve zümre 15 Temmuz ve benzeri ihanet senaryoları yapmaya cesaret edemeyecektir.

Gösterdiği dirayetli liderliği ile ülkemizi FETÖ ihanetinden kurtaran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. İhanet şebekesinin kurşunları ile can veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.

Allah (c.c) dan istek ve duamız; devletimizin, milletimizin ve vatanımızın bir daha böyle bir ihanetle karşılaşmamasıdır.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER