Bugün "2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü" - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Bugün “2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü”

Giriş Tarihi: 02 Eylül 2021 - 0:10

Son Güncelleme: 02 Eylül 2021 - 0:20

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ HABERİ – 2.9.2021

2018 yılında Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya’nın çağrısı ile gündeme gelen ve Gümüşhane ilinin plakasını çağrıştırması nedeniyle ilk kez  2.9.2018 tarihinde kutlanan “ 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü” nün bugün 3. Yıldönümü.

Gümüşhane İl Genel Meclisi ve  Tüm Belediyeler Meclis Kararı Aldı

Dünyanın her tarafındaki Gümüşhanelilerin büyük coşku ile kutladığı 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler günü, 2018 ve 2019 yıllarında Gümüşhane İl Genel Meclisi ve Gümüşhane’deki tüm belediyelerin meclislerinin oybirliği ile aldıkları kararlar ile resmen kabul edilmişti.

Gümüşhaneliler Tarafından Büyük İlgi Gördü

Eski Milli Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık,  Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş,  23,24 ve 25. Dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Prof.Dr. Kemalettin Aydın, 26.Dönem AK Parti Ankara Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Ahmet Gündoğdu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, tüm Gümüşhane ilçe ve belde belediye başkanları, Gümüşhane’de kurulu bulunan Siyasi parti başkanları, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Kent Konseyi Eski Başkanı Hasan Pir, Gümüşhane STKları önceki yıllarda yayımladıkları mesajlarla 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Gününü kutlamışlardı.

Fikir Babası Serkan Kaya’dan Açıklama

Gazetemizin sorularını cevaplandıran “2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü” nün fikir babası ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya şu açıklamayı yaptı:

“2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü, Dünyanın neresinde olursa olsun gittiği topluma, bulunduğu ortama kalite ve katma değer katan Gümüşhane insanının onure edilmesi amacıyla ortaya çıkmış bir gündür. Gümüşhanemiz merkez ve 5 ilçesiyle bir bütündür. Yaşam, Kültürel, sosyal, siyasal çeşitliliğimiz    zenginliklerimiz olarak görürüz.

Gümüşhanemiz dağların avcundaki şehrin insanları hemşehri olgu ve kimliğini her şeyin üstünde görerek bir araya gelip her daim kaliteyi icra etmiştir. Bugün Avrupa’da dahil Ülkemizin farklı noktalarında milletvekili, futbolcu, iş adamı, eğitimci, sağlıkçı, bürokrat  çıkaran Gümüşhanemizin insanı 29 sevdasını hep yaşamıştır ve toplumda ilgi görmüştür. Tabiki toplumun bu güzel teveccühü bizlere sorumluluk, misyon ve vizyon yüklemiştir. Gümüşhane STK’ları olarak  çalışmalarımızla ile topluma örnek olmak zorundayız. Projelerimizle, aidiyet duygumuzla gurbette doğup büyüyen yeni nesil Gümüşhaneli gençlerimize ata yurdunun, yetişen devlet adamlarımızın, bürokratlarımızın, iş adamlarımızın, eğitimcilerimizin, teknik adamlarımızın ülkemize kattığı kaliteyi ve ruhu iyi işlemeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözü Gümüşhane adını taşıyan STK’larımıza bu anlamda önemli bir düstur olmalıdır.

Gümüşhaneli çalışkandır, vatanını sever, misafirperverdir, iyi insanlardır sözünü her yerde çok kez duyarız. Bu güzel teveccüh bizim üzerimizde bir vebaldir. Bu yüzden birbirimizle sürekli istişareli olup güzel hasletlerimizi de paylaşıp çoğaltmalıyız. Kurtuluş savaşından devletimizin var oluşuna önemli ve krıtik katkılar sunan Gümüşhaneli vatan Sevdalıları bu bağlamda yer yüzünde bir gün dahi olsa farkındalık oluşturmayı gün sahibi olmayı hak ediyor. Bu bağlamda “İklimi sert insanı mert” diyar Gümüşhanemizin güzel insanlarının 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü kutlu olsun.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANA OLAY GAZETESİ – 2.9.2021

image_print

HABERLER