BUGÜN GÜMÜŞHANE MANEVİYATI YÜKSEK BİR TÖRENE EV SAHİPLİĞİ YAPTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BUGÜN GÜMÜŞHANE MANEVİYATI YÜKSEK BİR TÖRENE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Giriş Tarihi: 26 Ocak 2018 - 17:14

Son Güncelleme: 26 Ocak 2018 - 17:14

*Gümüşhane’de terörle mücadele şehitlerimizin yakınlarına ve 15 Temmuz gazilerimize “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” takdim edildi.

26 Ocak 2018 Cuma günü valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen törende Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına terörle mücadele şehitlerimiizn yakınlarına ve 15 Temmuz gazilerimize takdim etti.

Törene Vali Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Vali Yardımcıları Ali Arıkan ve Aytaç Akgül, İlçe Kaymakamları, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın ve davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın övünç madalyası mesajının okunmasının ardından ilk olarak Vali Okay Memiş tarafından Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen silahlı çatışma sonucunda 1 Şubat 2016 tarihinde şehit olan Jandarma Teğmen Recep Erdoğan’ın babası Vahittin Erdoğan, annesi Mecnur Erdoğan ve kardeşi Osman Erdoğan’a Devlet Övünç Madalyası ve beratı takdim edildi.

Ardından, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda Ankara İl Jandarma Genel Komutanlığı önünde yaralanarak gazi olan Serdar Aydın eşi, kızı ve oğluyla, yine 15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı külliyesi önünde yaralanarak gazi olan Nejmettin Utuş’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Vali Okay Memiş tarafından takdim edildi.

Törende konuşan Vali Okay Memiş, devletleri devlet yapanların o vatan uğruna canlarını veren şehitler olduğunu söyledi.

Türk Milleti’nin hiçbir zaman mülteci olmadığını ifade eden Valim Memiş şöyle devam etti: “1071’de kapılarını açtığımız Anadolu coğrafyasında var olma mücadelesi veriyoruz. Hiçbir zaman da emperyalist emellerle hareket etmedik. Şu anda da aynı duygu ve düşünceyle, aynı hoşgörüyle ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen, dünyadaki mazlum milletlerin adeta umudu olan Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Afrin’de Türk Silahlı Kuvvetlerimizce bir harekât yapılmaktadır. Ben Cenabı Hak’tan ordumuzu muzaffer eylemesini niyaz ediyorum” dedi.

Vali Okay Memiş; vatan uğrunda şehit olanlara rahmet dileyerek, 15 Temmuz’da devlet ve millet olarak çok büyük bir badire atlatıldığına işaret etti. 15 Temmuz’da şehit ve gazilerin canlarını hiçe sayarak darbecilere karşı direndiğine değinen Vali Okay Memiş: “Bizler gibi kamu görevlisi, asker, polis değil. Kendi işleri değil ama 15 Temmuz’da bu milletin bölünme ihtimalini, riskini gördüler ve kendi canlarını hiçe sayarak kendilerini ortaya attılar. Allah onlardan razı olsun. Şehitlerimiz 80 milyonun evladıdır. Aileleri de şehitlerimizin bizlere emanetidir. Onlar için ne yapsak azdır. Her daim yanlarındayız. Ben Sayın Cumhurbaşkanımız adına şehit ailelerimiz ve gazilerimize fazlasıyla layık oldukları madalyaları takdim etmekten büyük onur duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Vali Okay Memiş törenden sonra şehitlerinin yakınları, gazileri ve ailelerini Valilik Makamında ağırladı.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER