BUGÜN GÜMÜŞHANE'DE DEVLET TEVAZUSUNUN EN GÜZEL ÖRNEĞİ YAŞANDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BUGÜN GÜMÜŞHANE’DE DEVLET TEVAZUSUNUN EN GÜZEL ÖRNEĞİ YAŞANDI

Giriş Tarihi: 16 Ağustos 2019 - 20:52

Son Güncelleme: 16 Ağustos 2019 - 20:52

Afetlere Hazırlık Yılı Etkinlikleri Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı mahalle muhtarlık binasında yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının ‘Afetlere Hazırlık Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle, Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü( AFAD) tarafından Afetlere Hazırlık Yılı ve 17 Ağustos 1999 depreminin 20. yılında anma etkinliği Hasanbey Mahallesi muhtarlık binasında düzenlendi. 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ( AFAD) tarafından 16 Ağustos 2019 Cuma günü Hasanbey Mahallesi Muhtarlık binasında düzenlenen etkinliğe Vali Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Hasanbey Mahallesi Muhtarı Hamza Bayrak ve Gümüşhane bürokratları ile ve mahalle halkı katıldı.

Gümüşhane’de devletin en üst temsilcisi olan bir Vali’nin bir mahalle muhtarlık evinde yaptığı ilk resmi toplantı olma özelliğini de taşıyan toplantıda konuşan Vali Taşbilek; 17 Ağustos 1999  Depremi’nde ve diğer afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileyerek konuşmasına şöyle devam etti:

 “Yapılan eğitimler ve etkinliklerle halkımızın bilinçlenmesi, afet olduğunda, toplumun bilinçli bir şekilde ve dayanışma içinde hareket etmesi çok önemlidir. Bakanlığımız tarafından 2019 yılı Afetlere Hazırlık Yılı ilan edildi. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ nun da depreme ve afetlere yönelik çok özel bir bakışı var. Sayın Bakanımızın her daim bizlere verdiği talimat; afetlere karşı duyarlı olmak, proaktif çözümler üretmek, çalışmalar yapmak ve bilgili, bilinçli bir toplum yapısı oluşturmak için gerekli çalışmaları yürütmektir. Bu konuda bizler de bugün bir mahalle bilgilendirme toplantısı yapmak istedik. İnşallah hayırlı ve verimli bir çalışma olur” dedi.

Program İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün ( AFAD)  yaptığı bilgilendirme ve sunumun ardından son buldu.

image_print

HABERLER