BUGÜNE KADAR GÜMÜŞHANE’YE YAPILAN EN BÜYÜK HİBE YATIRIMDA SON DURUM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BUGÜNE KADAR GÜMÜŞHANE’YE YAPILAN EN BÜYÜK HİBE YATIRIMDA SON DURUM

Giriş Tarihi: 24 Ocak 2017 - 19:28

Son Güncelleme: 24 Ocak 2017 - 19:28

Gümüşhane – Torul arasında Harmancık Köyü’nde 26 dönüm arazi üzerinde 1 Ağustos 2016 tarihinde yapımına başlanan ve yaklaşık 9 milyon Avro’ya mal olacak “Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM)”  projesinin 1. Yönetim Komitesi Toplantısı 24 Ocak 2017 Salı günü saat 10:00’da, Gümüşhane Vali Yardımcısı Murat Kahraman’ın da katılımı ile  Gümüşhane merkez ilçede Gümüş Otel’de yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafında ortaklaşa finanse edilen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştirilen Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) birinci Yönetim Komitesi toplantısında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan Mehmet Bozdoğan ve Oğuzhan Şatır, Bilim Sanayi ve Teknoloji Balkanlığı’ndan Umut Kerim Sağlam,Müteahhit Firme temsilcisi Petros Catsis ve Francisco Guerreiro, Van İŞGEM Yönetim kurulu başkanı Mahmud Gedik, Proje uzmanı Buğra Barla tarafından Gümüşhane İŞGEM’le ilgili geniş bilgi sunumu yapıldı.

İlgililerin verdiği bilgiye göre yaklaşık 9 milyon avro tutarıyla İŞGEM, Gümüşhane’de yapılan en büyük hibe yatırım özelliği taşıyor.

“Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Merkezi (İŞGEM)” in Mart 2018 ayı içinde faaliyete başlaması planlanıyor.

Tamamlandığında “Pestil, Köme, Bal ve Balıkçılık” sektörlerinde hizmet vermesi planlanan İŞGEM bünyesinde bölgenin en büyük Ambalaj tesisi – Ofset baskı teknik özellikli olarak kurulacak ve bölgeye hizmet verecek.

image_print

HABERLER