Büyükelçi Tanju Bilgiç’ten Önemli Bir Eser - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Büyükelçi Tanju Bilgiç’ten Önemli Bir Eser

Giriş Tarihi: 25 Temmuz 2023 - 23:11

Son Güncelleme: 25 Temmuz 2023 - 23:19

Gümüşhaneli diplomat, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in kaleme aldığı “Hariciyenin Yıldız Şehit Büyükelçi Galip Balkar” kitabının tanıtım toplantısı yapıldı.

Başarılı diplomat Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in kaleme aldığı “Hariciyenin Yıldızı Şehit Büyükelçi Galip Balkar” kitabının tanıtım toplantısı 24 Temmuz 2023 Pazartesi günü Türk Tarih Kurumu’nda yapıldı.

Kitapta yer verilen fotoğraf, belge ve gazete kupürlerinden oluşan bir serginin açılışının da yapıldığı toplantıda Büyükelçi Bilgiç bir sunum gerçekleştirdi.

Tanju Bilgiç kitabında Yugoslavya nezdinde Türkiye Büyükelçisi olarak görev yaptığı sırada Ermeni terör örgütü JCAG tarafından 9 Mart 1983 günü saldırıya uğrayan ve 54 saat 22 dakika hayat mücadelesi verdikten sonra 11 Mart günü şehit olan, Dışişleri Bakanlığı’nın yıldız isimlerinden biri, Büyükelçi Galip Balkar’ın hayat hikâyesini anlatıyor.  

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Büyükelçi Bilgiç, “Hariciyenin Yıldızı: Şehit Büyükelçi Galip Balkar” adlı kitabının Türk Tarih Kurumu’nca düzenlenen bir toplantıda tanıtılmasını sosyal medya hesabından paylaştı.

image_print

HABERLER