ÇORUH EDAŞ’TAN SUÇ UYARISI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ÇORUH EDAŞ’TAN SUÇ UYARISI

Giriş Tarihi: 15 Nisan 2019 - 19:11

Son Güncelleme: 15 Nisan 2019 - 19:11

Elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, habersiz ağaç kesim vb. gibi durumlarda şebeke ve direklere üçüncü şahısların müdahale etmesi tehlikeli ve yasaktır. Bu konuda Çoruh Edaş Gümüşhane İl Müdürlüğü vatandaşları uyarı için 15 Nisan 2019 Pazartesi günü bir basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyledir:

“Yaz habercisi bahar mevsiminin gelmesi ile özellikle nüfus yoğunluğunun arttığı köylerde vatandaşların bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde elektrik şebekelerimize müdahale etmeleri sonucu elektrik dağıtım hizmetimiz aksamaktadır.

Tehlikeli ve yasak olan işlemlerde altı çizilmesi gereken en önemli durum vatandaşlarımızın manen ve madden mağdur olmalarının yanı sıra can ve mal kayıplarının oluşmasıdır…

Alçak gerilim (AG) ve yüksek gerilim (YG) elektrik şebekelerinde her türlü bakım, onarım ve bağlantı yetkisi sadece Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. teknik ekiplerinde bulunmaktadır. Elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, habersiz ağaç kesim vb. gibi durumlarda şebeke ve direklere üçüncü şahısların müdahale etmesi tehlikeli ve yasaktır.

Tüketicilerimize kesintisiz, kaliteli enerji hizmeti sunabilmemiz için bu tür durumlara karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Enerji nakil hatlarına bağlı trafo ve direklerde Şirketimiz çalışanı olmayan, Çoruh EDAŞ logolu hizmet araçları ya da iş kıyafetleri bulunmayan şüpheli kişiler görüldüğünde 7/24 hizmet veren 186 Arıza İhbar ve Çözüm Merkezimize, en yakın İlçe Yöneticiliğimize ya da Jandarma ve Emniyet güçlerimize bildirilmesi önem arz etmektedir.”

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yöneticiliği

image_print

HABERLER