Coşkun Tuncer, Engelli Hizmetlerini Sorguladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Coşkun Tuncer, Engelli Hizmetlerini Sorguladı

Giriş Tarihi: 09 Ocak 2024 - 20:30

Son Güncelleme: 09 Ocak 2024 - 20:30

Gümüşhane Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Gümüşhane Memur Sen Engelli Komisyonu Başkanı Coşkun Tuncer, “7-14 Ocak Beyaz Baston ve Görme Engelliler Haftası” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tuncer’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyledir:

“Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Bugün böyle bir sağlık probleminiz olmasa bile yarın çeşitli nedenlerle engelli olmama garantiniz de yoktur. Bu nedenle görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevdir.

Unutmayalım ki mutlu bir toplum mutlu bireylerle oluşur. Kuşkusuz biz engellilerin çektikleri sıkıntıları duygusal olarak paylaşmak bizleri anlamak bakımından gerekli ama sorunlarımızı çözmek için yeterli değildir.

Bu bakımdan yerel yönetimlerin ve ilgili kuruluşların bu konuda bazı önlemler alması ve gerekli çözüm yollarını bulması gerekir.

Gümüşhane Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz caddelerdeki engelli park yerlerinin yeniden düzenlenmesi, Kaldırımlar, kamu kurum ve kuruluşlarının önlerindeki engelli park yerlerinin engellilerin erişebileceği hale getirilmeli, buralara başka araçların park etmemesine özen gösterilmesi ivedilikle gerekmektedir. unutulmamalıdır ki; alınacak olan bu önlemlerdeki amaç; bizlerin hayatını kolaylaştırmak, tehlikelerin ve zarar görmemizin önüne geçmektir.

Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Gümüşhane Memur Sen Engelli Komisyonu olarak engellilerin önündeki engellerin kaldırılması adına var gücümüzle koşmaya mücadele etmeye devam edileceğimizin bilinmesini isteriz.

Kurum Yöneticilerimiz Daha Hassas Olmalıdır

Yüce Dinimiz ve kâinat Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in engellilere verdiği önem Ayet ve Hadislerle apaçık ortadadır.

Öyle ki, Peygamberimiz Hz. Muhammet s.a.v. yanına gelen görme engelli sahâbî Abdullah İbn Ümmü Mektûm’un kendisine yönelttiği sorudan rahatsız olarak yüzünü ekşitip, başını çevirdi. Bunun üzerine Allah Teâlâ, Resulünü âyetlerdeki sitemli ifadelerle uyardı.(Abese 1-10)

Hal böyleyken, son zamanda yaşanan birtakım olumsuzlukların tekrarlanmaması adına Kıymetli yöneticilerimizi bünyelerinde çalıştırdıkları ve toplumun dezavantajlı kesimi olan engellilere karşı sevgiyle yaklaşmaya, hoşgörülü olmaya Özen göstermeleri hususunu özellikle istirham ediyorum.

Engelliler de Hatırlanmak İster

Ayrıca son yıllarda gözlemlediğimiz ve üzülerek ifade ettiğimiz bir hususu daha gündeme getirmek istiyorum.

Kurumlarda çalışanların yıl içerisinde kutlanan özel gün ve haftaları olduğu gibi engellilerin de yıl boyu kutlanan belirli gün ve haftaları vardır ne yazık ki kurum yöneticilerimiz bu özel gün ve haftalarda diğer personellerin gün ve haftalarını kutlama konusunda gösterdikleri hassasiyeti engelliler konusunda göstermemektedir istisnaları her zaman hariç tutuyoruz umuyoruz ki 2024 yılında engellilerin sorunlarına önem verildiği çözüm üretildiği hiçbir şekilde hiçbir kişi tarafından hor görülmediği aşağılanmadığı bir yıl olur bu vesileyle 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasını kutluyorum engelsiz yarınlara vesile olmasını diliyorum”

image_print

HABERLER