CUMHURBAŞKANI, AYASOFYA’NIN CAMİ YAPILMASINI TRABZONLULARLA PAYLAŞTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURBAŞKANI, AYASOFYA’NIN CAMİ YAPILMASINI TRABZONLULARLA PAYLAŞTI

Giriş Tarihi: 27 Mart 2019 - 10:58

Son Güncelleme: 27 Mart 2019 - 11:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzonlular Buluşması’nda yaptığı konuşmada, “Biz duasını hiçbir zaman bizden esirgemeyen milletimize aşığız! Biz her seçimde bu davaya eşsiz zaferler yaşatan insanımıza aşığız! Biz, her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla mühürlenmiş bu vatana aşığız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Mart 2019 Salı günü İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Büyük Trabzon Buluşması” na katılarak uzun bir konuşma yaptı.

Erdoğan konuşmasının bir bölümünü Ayasofya’ ya ayırdı.

Erdoğan, yakın zamanda katıldığı bir televizyon programında Ayasofya ile ilgili ücretsiz giriş konusunda değerlendirmelerde bulunduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

“Dediler ki Ayasofya ile ilgili olarak, hala ücretli olarak mı girilecek?’ Ben de kendilerine dedim ki… Hayır Ayasofya’ya girişi ücretsiz hale getirebiliriz. Ve sadece ücretsiz hale getirmek değil. Seçimlerden sonra Ayasofya’yı tekrar aslına rücu ettiririz. Bu ne demektir? Yani Ayasofya’yı müze olmaktan çıkarıp Ayasofya’yı cami ismiyle müsemma hale getiririz. Şimdi, Trump Kudüs’ü kalkıyor başkent ilan ediyor. Öyle mi? Golan Tepeleri’ni işgalci İsrail’e çekiyor öyle mi? Siz de Türkiye’den bir cevap alacaksınız tabii… Alacaksınız. Biz şu anda her şeyden önce İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanı olarak bunlara bir cevap vermemiz gerekmiyor mu? Biz de şimdi mesuliyetimizin gereği olan bu cevabı verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Onun için 31 Mart bir beka meselesidir. Bunu böyle biliniz. Onun için çok çalışacağız. Hele hele Ankara, İstanbul, İzmir buralar bizim için büyük önem arz ediyor.”

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı internet sitesi, AK Parti Genel merkezi internet sitesi)

image_print

HABERLER