Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ne Ödül Verdi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ne Ödül Verdi

Giriş Tarihi: 25 Ocak 2023 - 10:06

Son Güncelleme: 25 Ocak 2023 - 10:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,24.01.2023 Salı günü  Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Ankara’daki tarihî salonunda düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni’ne katıldı.

Törende yaptığı konuşmasına salondakileri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülleri sayesinde ülkenin kültür ve sanat iklimine katkı sunan kurum, kuruluş ve sanatçılarına şükran borcunu bir nebze de olsa ödeme imkânı bulduklarını söyledi.

Şimdiye kadar adlarını ülke tarihine, edebiyat dünyasına ve milletin gönlüne yazdıran değerlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir kısmı ebediyete irtihal eden ve artık aramızda bulunmayan tüm kültür sanat erbabımızı burada bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Onlar fani dünya yolculuklarını tamamlamış olsalar bile eserleriyle hizmetleriyle kitaplarıyla geride bıraktıkları silinmez. Bizlerle yaşamaya devam ediyor” ifadesini kullandı.

Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ne Ödül Verildi

2022 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’nü almaya hak kazanan eserlerden biri de Bayburt’ta kurulu bulunan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi  idi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödüle layık görülen ikinci kurumun Kenan Yavuz Etnografya Müzesi olduğunu hatırlatarak, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin, Bayburt’un kültürünü en güzel şekilde yansıtan özgün bir proje olduğunu belirtip şunları söyledi,  “Köyden kente göç meselesini tüm veçheleriyle gözlerimizin önüne seren müzemiz, bu vasfıyla geçmişten günümüze bir köprü de kurmaktadır. Kenan Yavuz kardeşimizin doğup büyüdüğü topraklara vefasını gösteren bu güzel müzenin benzer hayat hikâyelerine sahip diğer girişimcilerimize, iş insanlarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum. Gittim, gezdim, gördüm. Kendisiyle de dertleştim. Gerçekten Bayburt’umuzda Bayburt, Bayburt olalı böyle bir eser görmemişti.”

Törene  88 yaşındaki annesi Alime Yavuz ve eşi Sibel Yavuz ile birlikte gelen Kenan Yavuz, ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı. Anne Alime Yavuz sahnede bir süre Erdoğan ile sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millî kültüre ve Bayburt yöresinin kalkınmasına katkılarından dolayı Etnografya Müzesi’nde emeği olan herkesi tebrik etti.

image_print

HABERLER