Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Erzincan-Trabzon Hızlı Demiryolu Hattı” İle İlgili Açıklama Yaptı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Erzincan-Trabzon Hızlı Demiryolu Hattı” İle İlgili Açıklama Yaptı

Giriş Tarihi: 18 Şubat 2024 - 12:03

Son Güncelleme: 18 Şubat 2024 - 12:03

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meydan Parkı’nda 17.02.2024 Cumartesi günü düzenlenen Trabzon mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında değindiği konulardan biri de Erzincan – Trabzon Hızlı Demiryolu hattı projesi idi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda şunları açıkladı:

“Akçaabat, meydan bölgesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, otogar, havalimanı ve Yomra’yı birbirine bağlayacak raylı sistem hattını şehre kazandıracaklarını da anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yük ve yolcu taşımacılığının birlikte yapılabileceği 235 kilometre uzunluğundaki Erzincan-Trabzon Hızlı Demiryolu Hattı’yla ilgili etüt ve proje çalışmaları sürüyor. Havalimanımızın kapasitesini ve konforunu artıracak 20 milyar liralık yatırımları yakında sizlerin hizmetine sunuyoruz. Trabzon limanını onardık, yat limanını şehrimize kazandırdık” diye konuştu.

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi

Kaynak Link:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/151198/-bizim-her-sozumuzun-altinda-asirlara-bedel-eser-ve-hizmetler-yatiyor-

image_print

HABERLER