CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÜMÜŞHANE’DEKİ DİPSİZ GÖL İÇİN TALİMAT VERDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÜMÜŞHANE’DEKİ DİPSİZ GÖL İÇİN TALİMAT VERDİ

Giriş Tarihi: 18 Kasım 2019 - 22:56

Son Güncelleme: 18 Kasım 2019 - 23:02

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Gümüşhane merkez ilçe  Dumanlı köyü sınırları içerisinde yer alan ve ruhsatlı olarak define aranan ve define çıkmayan “Dipsiz Göl’ ile ilgili olarak şahsi twitter hesabından 18.11.2019 Pazartesi günü akşam saatlerinde bir paylaşım yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum;  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  gölün eski haline getirilmesi talimatını verdiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgedeki çalışmaları yakından takip etiğini  belirtti.

BAKAN KURUM’UN AÇIKLAMASI ŞÖYLEDİR:

“Gümüşhane’deki ‘Dipsiz Göl’ olarak bilinen bölgeyi doğal sit alanı ilan ediyoruz. Gölün eski haline kavuşması için gerekli talimatları veren Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgedeki çalışmaları yakından takip etiğini tüm vatandaşlarımızın bilmesini isterim.”

“Bölgedeki çalışmalarla ilgili, bilim insanlarımızın yer aldığı bir kurul oluşturduk. Kazı çalışması ile tahrip edilmiş toprak yapısı, göl ve çevresinde bilimsel çalışma yürütülerek yeniden doğal haline getirilecek.”

“Ayrıca, göl ve çevresi ile bölgenin doğusunda bulunan korunan alanı birleştirerek burada ekolojik bir koridor oluşturacağız. Hedefimiz, ‘Dipsiz Göl’ü doğal haline kavuşturmak ve en güzel haliyle gelecek nesillere aktarmak.”

image_print

HABERLER