CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN “TEKNOLOJİK UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINA”NA DİKKAT ÇEKTİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN “TEKNOLOJİK UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINA”NA DİKKAT ÇEKTİ

Giriş Tarihi: 28 Aralık 2017 - 21:50

Son Güncelleme: 28 Aralık 2017 - 21:53

*Zehir evin içine girmiş vaziyette.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK’ın 2017 yılı ödüllerinin verildiği törene katıldı.

28 Aralık 2017 Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bilim adamlarının, ödül alan isimlerin ve davetlilerin iştirakiyle gerçekleşen törende; 4 bilim ödülü ile 11 teşvik ödülü sahiplerine takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmanın bir bölümünde evlerimize kadar giren teknolojik uyuşturucu müptelalığı tehlilesine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Gençlerimizin her şeyden önce kendilerine özellikle güvenmelerini hedefliyoruz. Yani adeta internet kafeler vardı, şimdi iş ne yazık ki evlerde kurulur hale geldi. Artık internetler eve yerleşti. Evlerde bu iş oluyor. Yani zehir evin içine girmiş vaziyette. Şimdi bu tehlikeden Hocalarımız, anneleri, babaları uyarmak durumunda.  Bu tehlikeden kurtulmamız lazım. Bu çok ciddi bir uyuşturucu müptelasıdır. Uyuşturucu müptelası olmaktan gençliğimizi kurtarmamız lazım. Teknolojinin; uyuşturucu müptelası olmaya gençliğimizi sevk etmesi şu anda en büyük tehlikemizdir. Bu noktada çok ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Eğer iki yaşında hatta hatta daha geri… Bakıyorsunuz çocuk elindeki o telefonla nasıl oynuyor, nasıl onun esiri oluyor. Duygular eğer elimizdeki telefonun esiri haline gelmişse bu bizim çok büyük bir tehdittir. Çok ciddi bir tehdittir. Buna karşı tavrımızı almamız, bu karşı kaşı yeni nesilleri yetiştirmemiz lazım.”

 

image_print

HABERLER