Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Partililere 15 Hassas Mesaj - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Partililere 15 Hassas Mesaj

Giriş Tarihi: 26 Aralık 2021 - 12:25

Son Güncelleme: 26 Aralık 2021 - 12:25

HASAN PİR

23-24 Aralık 2021 tarihlerinde Kızılcahamam’da AK Partili belediye başkanlarına seslenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerek AK Parti için, gerekse kamuoyu için hassas olan konuları belediye başkanlarına konuşma metni aralarında mesaj olarak aktardı.

Sayın Cumhurbaşkanının Kızılcahamam’da  belediye başkanları özelinde tüm AK Parti camiasına verdiği mesajları biz 15 başlık altında topladık. Bu önemli mesajları Sayın Erdoğan’ın cümleleriyle paylaşmak istiyorum.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan şöyle diyor:

  1. Hep birlikte daha çok çalışacağız. Genel merkezimizle, il ve ilçe teşkilatlarımızla, belediyelerimizle, mahalle temsilciliklerimizle, sandık müşahitlerimizle adeta ‘bünyan-ı mersus’ yani bir duvarın tuğlaları gibi birbirimizi destekleyerek birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize doğru yürüyeceğiz.
  2. Teşkilatlarımızla belediyelerimizin birlikte çalıştıkları hiçbir yerde kaybetmek diye bir durum söz konusu olamaz. Nerede böyle bir sıkıntı yaşanıyorsa altını kazıdığımızda teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, belediyelerimiz arasında böyle bir tablo karşımıza çıkıyor.
  3. AK Parti’de siyaset yapan, görev üstlenen herkes kendi kişisel kariyerinden önce ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarını düşünmek, ona göre davranmak mecburiyetindedir.
  4. Birbirimizin başına, sırtına, ayağına basarak değil, birbirimizle el ele, kol kola, gönül gönle vererek çalıştığımızda hayırlı bir iş yapmış olur, büyük başarılara imza atabiliriz. Aksi takdirde ne olacağını görmek için tarihe bakmak yeterlidir.
  5. Şayet bir şehirde belediye başkanımız kucaklayıcı olursa teşkilatımızın diğer birimleri de ona uyacaktır. Yani belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Aksi takdirde sorun katlanarak büyür.
  6. “Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Onun için sizlerden ricam, teşkilatlarımızın ahenk içinde çalışması konusunda vereceğiniz katkılar için her birinize en kalbi şükranlarımı sunuyorum.
  7. Hiçbirinizin size olan güvenimi, itimadımı, umudumu boşa çıkarmayacağınıza yürekten inanıyorum.
  8. Sizler, duruşunuzla, işinizle, ilişkilerinizle işte bu kritik sürecin en önemli belirleyicisi konumundasınız. Ülkenin Cumhurbaşkanı ve partimizin genel başkanı olarak ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olduğumdan, olacağımızdan şüpheniz olmasın.
  9. “Halkla birlikte yönetim” ilkesiyle şehirle ilgili tüm önemli kararlar, orada yaşayanlarla birlikte alınmalıdır.
  10. Her türlü şaibeden uzak durmanız da önemlidir. Bundan taviz asla veremeyiz.
  11. Hiçbir AK Parti belediyesi için, Allah göstermesin, şaibe konuşulmamalı.
  12. İmar planlarından bindiğiniz araca, ihalelerden özel hayatınıza kadar her konuda kendinize ve bize söz getirecek en küçük bir şüpheye en küçük bir lüks, şatafat, israf, kibir görüntüsüne meydan vermemelisiniz.
  13. Sizlerden ilk isteğim, öncelikle kendi aramızda birliğimize, beraberliğimize kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkmamızdır.
  14. Teşkilatlarımız da milletvekillerimiz de belediyelerimiz de tek yürek, tek bilek olmadan, bu işin üstesinden gelemeyiz.
  15. Sizlerden ikinci talebim ise tüm çalışmalarınızı 2023 seçimlerine göre ayarlamanızdır. Aşmamız gereken ilk bent, 2023’tür. Bunu başardığımızda 2024 için hepimizin eli zaten çok güçlü olacaktır.

***

AK Parti il ve ilçe yöneticilerinin, belediye başkanlarının ve milletvekillerinin bu mesajları çok çok iyi analiz etmesi ve herkesin kendisine çekidüzen vermesi gerekir.

Bir anne ve bir baba şefkatiyle gecesini gündüzüne katarak ülkemiz için cansiperane çalışan bir  Cumhurbaşkanımız var. AK Parti’nin her kademesindeki görevlilerin Sayın Cumhurbaşkanımızın bu mesajlarını okuduktan sonra  bu işin vebalini düşünmeleri ve görevlerine 20 yıl önceki samimiyetle yeniden sarılmaları gerekir.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER